НАЦІОНАЛЬНИЙ ЕРАЗМУС+ ОФІС В УКРАЇНІ В ПРЯМОМУ ЕФІРІ «ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ХВИЛІ» ТА НА ГРОМАДСЬКОМУ РАДІО

2 вересня о 21:30 в прямому радіо ефірі в рамках циклу передач “Європейська Хвиля”, що виходить на хвилях УТР1 та онлайн на Громадському Радіо, Національний Еразмус+ Офіс в Україні говорив про можливості, які мають українські студенти, викладачі та науковці для розвитку в ЄС: навчання, спільні наукові проекти, програми з мобільності, співпраця між університетами.

До участі в програмі також був запрошений представник Міністерства освіти і науки України – Любов Щітка, начальник відділу міжнародних освітніх проектів.
Менеджер з аналітичних питань Жанна Таланова розповіла про наступницю програми «Tempus» – Програму «Erasmus+». Умови та можливості «Erasmus+» – це реформа вищої освіти за підтримки Європейського Союзу, створення нових програм у ході освітнього процесу. Для студентів залишився і розширився такий напрям як «Erasmus Mundus». Його двома піднапрямками є кредитна мобільність, тобто можливість короткострокового навчання, та ступенева система, що має на меті здобуття відповідного освітнього ступеню у будь-якому європейському університеті. Європейський Союз сприяє інтеграції європейського освітнього середовища як єдиної системи.

У співпраці з Представництвом ЄС в Україні, НЕО є контактним центром для всіх зацікавлених потенційних учасників, бенефіціарів і стейкхолдерів щодо заходів ЕАСЕА та Європейської Комісії в сфері (вищої) освіти. Мандат Національного Еразмус+ офісу в Україні в рамках Програми ЕРАЗМУС+ включає заходи спрямовані на підтримку, популяризацію, моніторинг та поширення інформації про Програму, зокрема у сфері вищої освіти у співпраці з іншими країнами-партнерами (Ключові напрями діяльності КА1, КА2, КА3).

Детальне інтерв’ю «Українці — лідери серед тих, хто стають стипендіатами програми обміну «Erasmus+» – http://hromadskeradio.org/gromadska-hvylya/ukrayinci-lidery-sered-tyh-hto-stayut-stypendiatamy-programy-obminu-erasmus 

Попередня Результати конкурсів програми Еразмус+: КА 1 Навчальна мобільність - кредитна ...