Оновлено статистику результатів конкурсів Еразмус+ КА 1, КА 2 і Жан Моне

Виконавче агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) і Національні агенства Еразмус+ країн-членів програми оголосили результати конкурсів 2016 р. за напрямами Програми Еразмус+ КА1:. Навчальна мобільність (ступенева і кредитна), КА2: Проекти співпраці: розвиток потенціалу вищої освіти, проекти Жан Моне.

За результатами конкурсу Міжнародна кредитна мобільність Національні агентства Еразмус+ країн-членів Програми ЄС Еразмус+ підтримали 116 проектів на організацію міжнародної кредитної мобільності у співпраці з українськими вищими навчальними закладами (303 було подано). Загальна сума виділених коштів на проекти мобільності з Україною – 7 380 000 євро. Короткотерміновий обмін на основі Міжінституційних угод організують європейські університети спільно з ВНЗ України. Таким чином, 2 220 осіб візьмуть участь у взаємному міжуніверситетському обміні. Планується, що 1 583 стипендіатів отримають можливість навчатись або переймати професійний досвід у Європі. Відповідно, 637 стипендіатів з Європи відвідають Україну для короткотермінового навчання та обміну досвідом. Запрошуємо уточнювати інформацію в відділах міжнародних зв’язків ваших університетів. Списки українських університетів, які виграли проекти з Міжнародної кредитної мобільності Еразмус+ у файлі на окремій сторінці ICM_UA_HEIs2015-2016 (вибрати – 2016).

База проєктів Еразмус+: Напрям Жана Моне, Розвиток потенціалу вищої освіти, Мобільність та інші (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р. рр.)
За результатами конкурсу індивідуальних стипендій з навчальної Ступеневої мобільності, 36 українських студенти отримали стипендії на навчання за спільними магістерськими програмами Еразмус Мундус (Erasmus Mundus Master Course – EMMC, Erasmus Mundus Joint Master Degrees – EMJMD). Чотири студенти здобуватимуть ступінь доктора філософії за спільними докторськими програмами (Erasmus Mundus Joint Doctorates – EMJD).
У залежності від обраних магістерських та докторських програм, українські студенти розпочнуть своє навчання в університетах Австрії, Бельгії, Нідерландів, Великобританії, Іспанії, Швеції, Франції, Італії, Німеччини та Португалії.

Для нових можливостей подання на конкурси для отримання стипендій на навчання в магістратурі відібрано 27 нових Спільних магістерських програм. Повний список спільних магістерських програм оновлюється, конкурси оголошуються з жовтня по січень. Слідкуйте на сайті за посиланням: http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/results_compendia/selected_projects_action_1_master_courses_en.php

Деталі про Індивідуальні можливості отримання стипендій Еразмус+ на мобільність розміщено з посиланням: http://erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/indyvidualni-hranty.html
Про інші стипендії ЄС див. на порталі Study in Europe: http://ec.europa.eu/education/study-in-europe/
Корисна публікація про стипендії держав-членів Європейського Союзу є за посиланням: http://eeas.europa.eu/delegations/ukraine/documents/virtual_library/education-in-eu_uk.pdf

7 проектів співпраці задля Розвитку потенціалу у сфері вищої освіти стали переможцями конкурсу 2016 р. 46 організацій з України, серед яких вищі навчальні заклади, громадські організації, державні та бізнес структури, спільно з партнерами з різних країн-членів і партнерів програми Еразмус+ розпочнуть діяльність з 15 жовтня 2016 р. 10 проектів вже запроваджуються в Україні з 2015 р.

11 проектів Жана Моне стали переможцями конкурсу 2016 р. серед виконавців з України 9 ВНЗ і 2 громадські організації розпочнуть діяльність з вересня 2016 р. реалізовуючи 9 модулей, 1 проект і 1 асоціацію Жана Моне. 29 проектів вже запроваджуються за результатами попередніх 2-х конкурсів.

– Офіційна база ЕАСЕА всіх проектів ЄС в рамках Еразмус+: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/projects/

– Результати всіх конкурсів ЕАСЕА програми Еразмус+: http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/selection-results_en

– База проектів переможців конкурсів за участі України постійно оновлюється і розміщується у розділі: База та новини проектів: http://erasmusplus.org.ua/tempus-iv/novyny-i-baza-proektiv.html

База проєктів Еразмус+: Напрям Жана Моне, Розвиток потенціалу вищої освіти, Мобільність та інші (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р. рр.)

Попередня Веб-сторінка для виконавців проектів Еразмус+: Розвиток потенціалу вищої освіти CBHE ...