10 років Партнерства Еразмус Мундус (2007-2017)

8-9 лютого 2017р. відбулась Міжнародна конференція «10 років Партнерства Еразмус Мундус (2007-2017). Загальносвітові мости до майбутнього».

Місце проведення: Європейська Комісія, м. Брюссель
Метою заходу було обговорення результатів і досягнень міжнародної грантової програми Еразмус Мундус, а також перспектив в рамках програми Еразмус +.
Програма заходу складалась з двох основних частин: пленарних засідань, присвячених загальним питанням і трьох семінарів з питань інтернаціоналізації вищої освіти, визнання результатів навчання і впливу мобільності на розвиток професійних навичок і кар’єри.
Учасники: 100 осіб, біля 50 країн (з них 15 – з ЄС) з усіх частин світу.
Представник від України – Костянтин Кириченко, начальник відділу міжнародних зв’язків Сумського державного університету.
Основні експерти та доповідачі:
Основні експерти та доповідачі: керівник Генерального директорату з питань міжнародного співробітництва та розвитку Європейської Комісії – Аїда Ліа Матейчік (Aida Liha Matejicek); керівник Генерального директорату з питань освіти, молоді, спорту та культури Європейської Комісії – Грехем Вілкі (Graham Wilkie); директор Виконавчої Агенції з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури Європейської Комісії – Брайен Холмс (Brian Holmes) та співробітники – Клаус Хаупт (Klaus Haupt), Філіп Рафіо (Philippe Ruffio); Генеральний Секретар та виконавчий директор Міжнародної Асоціації Університетів – Єва Егрон-Полак (Eva Egron-Polak); Президент Асоціації випускників програми Еразмус Мундус – Апійо Оквірі (Apiyo Okwiri).

Програма конференції включала презентацію кращих практик та досвіду обраних Європейською Комісією трьох вищих навчальних закладів: Сумського державного університету (Україна), Університету Йордану (Йордан), Університету Гронінгену (Нідерланди) щодо успішного досвіду реалізації масштабних грантових програм Європейського Союзу, їх впливу на розбудову потенціалу та інтернаціоналізацію університетів, перспектив розширення міжнародного співробітництва в рамках нової програми Еразмус+.

Від СумДУ з презентацією виступив начальник відділу міжнародних зв’язків Кириченко Костянтин.

Деталі заходу та презентації на сайті за посиланням: http://eacea.ec.europa.eu/erasmus_mundus/events/10_years_erasmus_mundus_en.php

Попередня Результати конкурсів 2015-2016 Еразмус+ КА1: Міжнародна кредитна мобільність