Пам’ятка-інструкція: Подорожуємо без віз (корисно для проектів Еразмус+) – нагадування

До уваги студентів і працівників університетів, та всіх задіяних до реалізації проектів Еразмус+ за різними напрямами, там де потрібно брати участь у заходах проектів та чи навчатись (доповнена публікація від травня 2017 р.).

Плануючи відрядження чи поїздку в рамках проектів співпраці, мобільності за обміном чи на навчання програми Еразмус+ важливо пам’ятати про наступне:

1. Безвіз поширюється лише на власників біометричних! паспортів. Але не з метою навчання.
2. Передбачає короткотермінове! перебування в 30 європейських країнах до 90 днів протягом 180 днів. При перетині кордону слід мати при собі документи, які підтверджують: мету поїздки, наявність місця проживання/бронювання готелю, достатніх фінансових засобів (не менше 50 євро на добу), зворотний квиток, поліс медстрахування.
3. На триваліший час перебування в ЄС – необхідно оформити візу.
4. Безвіз не означає права на оформлення дозволів на проживання, працевлаштування або навчання в ЄС. В такому випадку необхідно звернутись до посольств і уточнити тип необхідної візи (наприклад: національна віза).
Теж саме стосується студентів, які прибувають в Україну в рамках програм мобільності з ЄС. Необхідно звернутись до посольств України та уточнити тип і вартість візи на навчання.
5. Порушення терміну перебування в ЄС тягне за собою подальшу заборону в’їзду.
Більше інформації, яку наведено (Інфографіка та Пам’ятка), надано Міністерством закордонних справ України:
Інфографіка

Пам’ятка FAQ – Подорожуємо без віз
Відео на сайті Представництва ЄС в Україні

Більше на сайті МЗС України:
щодо в’їзду громадян України в інші країни: http://mfa.gov.ua/ua/consular-affairs/travel-advice/entering-foreign-countries

щодо в’їзду в Україну громадян інших країн: http://mfa.gov.ua/en/consular-affairs/entering-ukraine/visa-requirements-for-foreigners

Попередня Науково-практичний семінар «Трансформація конфліктів, медіація і діалог в Україні: Нові ...