41 українець отримає стипендію за програмою Європейського Союзу Еразмус+ на навчання в магістратурі провідних університетів Європи


Завершено конкурс 2018 року та визначено стипендіатів спільних магістерських програм Еразмус Мундус в рамках програми Європейського Союзу Еразмус+. 41 стипендіат з України (33 з яких дівчата), з різних міст України: Києва, Львова, Вінниці, Харкова та Одеси навчатимуться разом з 1640 іншими студентами-стипендіатами, майже з усього світу. Ще 128 студентів з України знаходяться у резервному списку кандидатів на отримання стипендії у разі, якщо буде нагода додаткового фінансування.
Загалом від України було подано 402 заявки, усього ж брали участь у конкурсі 24 085 учасників зі 180 країн світу. З інших країн Східного партнерства (Азербайджана, Білорусії, Вірменії, Грузії та Молдови) було подано 806 заявок, 50 з яких були успішними.

Студенти Erasmus Mundus Joint Master Degrees з України будуть навчатись у престижних університетах Сполученого Королівства, Бельгії, Франції, Чехії, Італії, Іспанії, Данії, Греції, Португалії, Естонії та Німеччини. Згідно з правилами програми Еразмус+ магістри навчатимуться в університетах мінімум двох різних країн Європи; крім дисциплін спеціальностей, що вони обрали, стипендіати вивчатимуть мови і культуру країн перебування.

Цього року найбільшим попитом в українських студентів користувались такі напрями: європейська політика та суспільство, Інновації та електронне управління в державному секторі, глобальні ринки, нанотехнології, європейські літературні культури.
З 2014 року за програмами ступеневої мобільності вже навчається 200 стипендіатів з України: 187 магістрантів та 13 аспірантів. Вони стали ‘м’якими дипломатами’ в Європі, які популяризують та підтримують Україну і пізніше повернуться для її розбудови.

Довідково: Еразмус+ – це програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти міжнародної співпраці, партнерства, проведення заходів і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту та популяризацію Європейських студій.

Деталі: http://erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/granti-dlya-studentiv-vipusknikiv-vikladachiv-ta-inshikh-pratsivnikiv/stupeneva-mobilnist.html

Попередня Круглий стіл «Практико-орієнтована підготовка викладачів професійної освіти і навчання» в ...