48 українців виграли гранти Еразмус+ на магістратуру в престижних європейських університетах


48 українців будуть навчатися на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус в університетах Європи за підтримки Програми Європейського Союзу Еразмус+. Конкурс Програми зі ступеневої мобільності 2019 року вже завершено і ми маємо наступні результати – 2 273 студенти з усього світу виграли грант на спільні магістерські програми Еразмус Мундус. Серед них і 48 українців з різних міст: Київ, Львів, Вінниця, Харків, Івано-Франківськ, Чернівці, Кривий Ріг, Дніпро та Одеса. Додатково, 155 студентів з України наразі знаходяться в резервному списку на навчання за грантом Еразмус+.

Всього на конкурс 2019 р. було подано 31 661 заявка від кандидатів з 185 країн усього світу, серед яких від України було подано – 417. Таким чином, Україна входить до ТОП-15 країн, які показують найкращі результати в рамках цього конкурсу. Крім того, від кандидатів з країн Східного партнерства (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія та Молдова) було подано 878 заявок, з яких – 71 кандидат отримав грант. Як результат: Україна знову показує найкращі успіхи в рамках Східного партнерства!

Студенти з України розпочнуть своє навчання на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус (Erasmus Mundus Joint Degrees – EMJMDs) у відомих університетах Австрії, Бельгії, Болгарії, Естонії, Ірландії, Іспанії, Італії, Німеччини, Нідерландів, Португалії, Сполученого Королівства, Франції та Чехії. Еразмус Мундус – це унікальні та престижні магістерські програми, що розроблені партнерством мін. з 2-ох країн Європи, які надають гранти кандидатам з усього світу та покривають витрати власне на навчання, трансфери, візу, страхування, щомісячну стипендію в 1 000 євро на місяць тощо. Окрім основних навчальних програм, студенти отримають можливість відвідувати мовні курси, а також дізнатись більше про країни Європи, нові традиції та культури разом з одногрупниками зі всього світу.

Цього року українські студенти зацікавилися такими тематиками магістерських програм як: урбанізація, глобалізація та гендерні дослідження; наномедицина та соціальне здоров’я; туризм, культура і мистецтво; інженерія та ІТ; кліматичні зміни тощо.

На сьогоднішній день, вже 205 українських студентів навчаються на EMJMD з 2014 року – 191 магістр та 14 аспірантів.

Окрім освітньої місії, вони виконують ще одну важливу роль «амбасадорів», які сприяють і підтримують Україну в Європі, а при поверненні – сприятимуть розвитку, модернізації та реформам в рідній державі.

Додатково: ЕРАЗМУС+ – це Програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту.

Дізнайтесь більше про можливості EMJMD за посиланнямю

ЩИРО ВІТАЄМО З ПЕРЕМОГОЮ!

Попередня Участь України у статусі країни-партнера програми ЄС Еразмус+ 2014-2020 рр. ...