Матеріали заходу «Міжнародний інформаційний день програми Еразмус+ в Україні – конкурс 2020 р.» (04.11.2019, м. Київ)


4 листопада 2019 р. Національний Еразмус+ офіс в Україні за підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка в рамках Міжнародного Інформаційного Тижня Програми Еразмус+ В Україні провели Міжнародний інформаційний день програми Еразмус+ в Україні – конкурс 2020 р.

Заходи Інформаційного тижня організовано спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, Міністерством освіти і науки України, Міністерством культури, молоді та спорту України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка у тісній співпраці з Національними Агентствами Еразмус+ Європи, Національними Еразмус+ офісами, університетами країн-членів та країн-партнерів Програми.

У заході взяло участь близько 400 представників закладів вищої освіти, міжнародних відділів, інших організацій (наукових установ, державні та приватні організації, громадських організацій та сфери бізнесу) з Бердянська, Білої Церкви, Вінниці, Дніпра, Житомира, Запоріжжя, Івано-Франківська, Ізмаїла, Кам’янця-Подільського, Києва, Кременчука, Кривого Рогу, Луцька, Львова, Миколаєва, Одеси, Переяслав-Хмельницького, Покровська, Полтави, Рівного, Сум, Тернополя, Умані, Харкова, Херсону, Хмельницького, Черкас, Чернівців, Чернігова.

З вітальним словом до учасників заходу звернулись проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир БУГРОВ, заступник Керівника Секретаріату Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Олена КОЗІЄВСЬКА, Координатор сектору: освіта і наука Представництва Європейського Союзу в Україні Віра РИБАК.

Пріоритети міжнародної співпраці за Програмою ЄС Еразмус+ для реформ в Україні у сфері вищої освіти та молодіжної політики висвітлили Генеральний директор Директорату вищої освіти та освіти дорослих Міністерства освіти і науки України, Національний експерт з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+ Олег ШАРОВ та начальник Департаменту молодіжної політики, Міністерство молоді та спорту України Ірина БЄЛЯЄВА.

Світлана ШИТІКОВА, Координатор НЕО в Україні висвітлила новації конкурсу 2020 та огляд Програми ЄС Еразмус після 2021 року.

Питання пошуку партнерів, специфіки уникнення дублювання проектних заявок з існуючими проєктами, поради щодо проєктних пропозицій та синергії з іншими проєктами представили Герхард ВОЛЬЦ, Національне агентство Еразмус+ (Австрія), Несрін БАКЛУТІ, Національний Еразмус+ офіс (Туніс) та Недал ДЖЕЮЗІ, Національний Еразмус+ офіс (Палестина).

Практичні інструкції та приклади для успішних заявок Проєктів Еразмус+ в Україні у сферах освіти та молоді висвітлили Микола МОВЧАН, Заступник голови комісії Національного Олімпійського комітету України, Заступник міністра Міністерства молоді та спорту України 2014-2019 рр. (як партнер у проектах розвитку потенціалу в сфері молоді та спортивних заходів), Катерина ПОЛЯКОВА, НУО “ГУРТ” (як партнер у напрямі Стратегічні партнерства), Любов ЗІНЮК, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника (як заявник у проекті розвитку потенціалу вищої освіти) та Костянтин КИРИЧЕНКО, Сумський державний університет ( як партнер у проектах розвитку потенціалу вищої освіти).

Запрошуємо залишити Ваш відгук щодо консультацій та участі в заходах від Національного Еразмус+ офісу в Україні / Participants Feedbacks on NEO – Ukraine services and events


Презентації спікерів (інформація оновлюється):

Міністерство освіти і науки України – пріоритети для конкурсів Еразмус+ – завантажити тут.

Стратегія молоді 2030 (проєкт) – завантажити тут

НЕО в Україні – завантажити тут

Capacity Building for Higher Education – novelties, budget, criteria, roadmap and key recommendations – downloaded here

Національне агентство Еразмус+Австрія – завантажити тут

Національний Еразмус+ офіс в Палестині – завантажити тут

Досвід зі стратегічних партнерств ЗВО – завантажити  тут

Досвід зі стратегічних партнерств ГО Гурт – завантажити  тут
Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні щиро дякує всім учасникам за інтерес та готовність імплементувати проекти Еразмус+ у сфері вищої освіти та молоді!

Попередня Он-лайн трансляція заходів Міжнародного тижня Еразмус+ в Україні