ICM Seminar (2-3.07.2019, Німеччина)

2-3 липня 2019 року узято участь у Практичному семінарі з міжнародної кредитної мобільності (ІСМ) Еразмус+ за участю німецьких університетів та представників Європейської Комісії, Національного агентства Еразмус+ у Німеччині та Національних Еразмус+ офісів в Україні, Грузії, Марокко та Косово.

Понад 50 учасників заходу отримали інформацію щодо участі України у Програмі Еразмус+ загалом, та за напрямом вища освіта зокрема.

Було надано контактну інформацію стосовно ЗВО України для започаткування проєктів Еразмус+ ІСМ. Представники німецьких університетів засвідчили свою зацікавленість поглибленні співпраці із українськими ЗВО задля впровадження спільних ІСМ проєктів.

Окреслені питання щодо покращення ефективності реалізації спільних ІСМ проєктів були обговорені впродовж 2-денного заходу.

Представником НЕО в Україні взято участь у заході та представлено презентацію щодо статистики та досвіду участі українських ЗВО у Програмі Еразмус+ та, зокрема, у кредитній мобільності Еразмус+ за період 2015-2019 рр., досягнень, викликів та перспектив ефективної реалізації проєктів з міжнародної кредитної мобільності українськими та німецькими університетами.

Було проведено ряд консультацій та обговорень із представниками із зацікавленими університетів Німеччини щодо пошуку ЗВО-партнерів в Україні, покращення ефективності реалізації спільних ІСМ проєктів німецькими та українськими університетами через вирішення перепон у визнанні результатів мобільності, організаційне покращення щодо отримання студентських віз, логістики для від’їзду-приїзду та облаштування учасників мобільності, обговорення фінансових аспектів тощо.

Отримано інформацію щодо перспектив наступного етапу Програми Еразмус за напрямом міжнародна кредитна мобільність у вищій освіті.

Попередня Презентація в рамках II Ярмарки культурних грантів (2.07.19, м. Київ)