Завершив роботу дводенний Всеукраїнський семінар «Міжнародні освітні програми і мобільність»

13-14 квітня 2016 р. в приміщенні Київського Національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Всеукраїнський семінар «Міжнародні освітні програми і мобільність» за участю представників всеукраїнських, загальноєвропейських та міжнародних освітньо-наукових, громадських організацій, представництв, ресурсних центрів для випускників, недержавних закладів з експериментальним підходом до навчання за креативними спеціальностями.

На семінарі було обговорено актуальні для майбутніх випускників питання та поради щодо можливостей навчання та стажування за кордоном і майбутнього працевлаштування.

13 квітня відкривав семінар «Міжнародні освітні програми і мобільність» Василь МИКИТЮК, студент 4-го курсу ННЦ «Інститут біології» КНУ. Він проходив піврічне стажування в Інституті науки і технології Австрії (IST Austria) і став переможцем стипендії Австрійської служби академічних обмінів, а нещодавно вступив на магістратуру до університету м.Гьоттінген, Німеччина. Василь презентував діяльність організації Connect Ukrainians та поділився власним досвідом стажування та навчання за кордоном, давав ключові поради щодо написання успішного резюме.

Студент Києво-Могилянської академії – Аліса БЕЗМАН розповідала про переваги і можливості академічного туризму, зокрема, про те, де шукати інформацію про гранти і як їх вигравати; що дають літні школи і як на них потрапити; як написати вдалий мотиваційний лист і переконливе резюме.

Войтех ХЛЕДІК, координатор програми “Волонтери ООН в Україні”, ознайомив аудиторію зі статистикою діяльності волонтерських організацій та їх напрямками, наголосивши на важливості волонтерських програм.

Анна ПОСТОВОЙТОВА, учасниця Молодіжної консультативної ради ООН (UN Youth Advisory Panel in Ukraine), виступила з темою «Молодь і ООН: співпраця заради сталого розвитку», а також провела воркшоп для тих, хто цікавиться роботою Організацій Об’єднаних Націй та новими проектами, які реалізуються для і за участі молоді. В інтерактивній дискусії учасники семінару дізналися про можливості стажування і волонтерства в ООН, джерела пошуку інформації й отримали практичні рекомендації.

Оксана ЛАНДО (Campus France), координатор стипендіальних програм уряду Франції, презентувала вищу освіту та науку у Франції, а також розповіла про систему освіти у Франції; про типи стипендійних програм і грантів; про те, чому варто мати найбільший рейтинг серед одногрупників, перебуваючи у французькій магістратурі, якщо плануєш вступати у аспірантуру; про права іноземних студентів у Франції та про дипломи Європейського зразка.

14 квітня Дар’я АНДРЄЄВА, студентка КПІ, віце-президент з корпоративних зв’язків київського осередку європейської студентської організації BEST (Board of European Students of Technology) презентувала діяльність організації, її структуру, пояснила, чому бути «технарем» круто, та як організувати локальний осередок BEST на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Наступний доповідач Олена МАНЬКО (НГО «UNIT», НГО «Родина»), працювала волонтером у Португалії за програмою EVS (Європейська волонтерська служба). Наразі співпрацює з трьома організаціями, найактивніша з яких – НГО «Іскра», котра відправляє близько 50-ти волонтерів на рік. Олена ділилася своїм досвідом волонтерства та давала поради, як знайти власний ЄВС-проект, щоб змінити себе та світ.

Карина ГОРНОСТАЙ (AIESEC) презентувала програму діяльності організації «AIESEC» в Україні та знайомила слухачів із програмами соціальних та професійних стажувань, а також розповіла про участь молоді в освітніх і соціальних проектах.

Катерина ЖДАНОВА, член команди Національного Еразмус+ офісу (проект ЄС) презентувала можливості в рамках Програми ЄС Еразмус+ для студентів, випускників, викладачів та адміністративного персоналу ВНЗ. Учасники семінару були ознайомлені з інформацією про особливості навчання за кредитною (програми обміну) та ступеневою мобільністю (спільні магістерські та докторські (PhD) програми); про отримання стипендій на навчання, викладання, стажування; заповнення аплікаційної форми та подачі документів на участь у конкурсі: http://erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/indyvidualni-hranty.html

Інформацію підготовлено за матеріалами сайту Київського Національного університету імені Тараса Шевченка: http://www.univ.kiev.ua/news/7589 

Попередня Матеріали і он-лайн запис семінару «Розвиток національної системи забезпечення якості ...