Довідник Еразмус+ з Міжнародної кредитної мобільності вже є українською мовою

Довідник для закладів вищої освіти щодо проектів Еразмус+ з Міжнародної кредитної мобільності вже доступний українською мовою. Буде корисно ознайомитись також студентам і працівникам закладів вищої освіти, які планують скористатись можливостями Міжнародної кредитної мобільності.

Довідник з міжнародної кредитної мобільності для закладів вищої освіти (переклад українською мовою)

Мета цього довідника – підтримка Програми Еразмус+ та закладів вищої освіти країн-партнерів[1] у впровадженні проектів ICM, починаючи з моменту подання заявки до підготовки заключного звіту. Цей довідник містить інформацію про основні документи, правила та настанови, які ви повинні знати. Дуже детально описано розділ про визнання. Він буде для вас орієнтиром на різних етапах, які має пройти ваш заклад, і допоможе вам в отриманні додаткової інформації. Цей довідник не замінює собою Керівництво до Програми Еразмус+[2] та Керівництва з ІСМ[3], у яких ви зможете ознайомитися з докладнішою інформацією.

Інші корисні матеріали і переклади можна знайти за посиланням: http://erasmusplus.org.ua/erasmus/ka1-navchalna-mobilnist/konkursy/kredytna-mobilnist.html

Сподіваємося, що цей довідник буде для вас корисним, та бажаємо успіху в реалізації проектів ICM.

[1] 33 країни-члени Програми Еразмус+ – це 28 держав-членів ЄС, Ісландія, Ліхтенштейн, Норвегія, колишня Югославська Республіка Македонія і Туреччина. Країни-партнери Програми Ерамзус+ – це всі інші країни світу.

[2] http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/discover/guide/index_en.htm

[3] У тому числі, однак не обмежуючись лише цим, Кредитна мобільність для вищих навчальних закладів: що потрібно знати і робити і що не потрібно (рекомендації під час підготовки та впровадження проекту з кредитної мобільності), Керівництво щодо змін і доповнень до Грантової угоди, Настанови для експертів про оцінку якості проектних заявок і Технічні рекомендації щодо заповнення електронних форм проектних заявок і Стислий довідник для ЗВО країн-партнерів.

Попередня Звітування про хід реалізації проектів та реєстрація проектів Еразмус+