Зустріч з послами іноземних держав в Україні (19.07.2018 р.)

handshake19 липня 2018 р. у Київському національному торговельно-економічному університеті відбулася зустріч керівництва МОН та МЗС з послами іноземних держав в Україні. Метою зустрічі було обговорення проблемних питань навчання в Україні іноземних студентів, а також вироблення шляхів їх врегулювання.

Зустріч пройшла за участі представників Міністерства закордонних справ України, Міністерства освіти і науки України, Українського державного центру міжнародної освіти, послів більше ніж 20-ти країн Близького Сходу та Африки, а також представників низки державних органів, у сфері відповідальності яких знаходяться важливі питання для студентів-іноземців. Загалом були присутні близько 60 учасників.
Під час зустрічі розглядалися питання вступу та зарахування до закладів вищої освіти України іноземних студентів; діяльність структур-посередників; основних вимог до вступу іноземних студентів; легітимізація та визнання документів про середню освіту, якість вищої освіти.
У заході взяла участь координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана ШИТІКОВА. Було поширено інформацію про Програму Еразмус+ серед учасників та передано опис проектів представникам Посольств Марокко, Казахстану, Узбекистану та Китаю за участі університетів з цих країн.
За результатами зустрічі МЗС України підготує відповідні пропозиції щодо вирішення озвучених проблемних питань вступу та навчання іноземних студентів в Україні.
Більше інформації на сайтах МЗС України та  Українського державного центру міжнародної освіти.  

Попередня Вітаємо команди 14 проектів-переможців конкурсу 2018 р. Програми ЄС ЕРАЗМУС+: ...