Голосуємо за команду проекту Темпус в конкурсі ЄС зі сталої енергії


Шановна родино Еразмус+!

Запрошуємо підтримати команду проекту Темпус в конкурсі ЄС зі сталої енергії!

Проект програми ЄС Темпус Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу «Вища інженерна підготовка для екологічно сталого промислового розвитку» (HETES – Higher engineering training for environmentally sustainable industrial development) ввійшов у фінал конкурсу Європейського Союзу зі сталої енергії.

Проект впроваджувався багатонаціональним партнерством університетів Бельгії, Швеції, Великобританії, Іспанії та 7 партнерів з України. Основна мета проекту – підвищення відповідності вищої технічної освіти в Україні до викликів, які пов’язані з сучасним та майбутнім трансформуванням промисловості задля забезпечення сталого розвитку та стабілізації клімату. Без сумніву, проект себе виправдав і багато зроблено, зокрема, розроблено та впроваджуються навчальні курси інженерів, зосереджені на міждисциплінарних екологічних аспектах, підвищено кваліфікацію викладачів тощо. Так, у 2017 році в рамках проекту HETES відкрили Центр сталого розвитку та Лабораторію відновлювальних джерел енергії. Діяльність Центру, обладнаного високотехнологічними приладами-новинками виробництва країн ЄС та України, спрямована на демонстрацію можливостей відновлювальної енергетики та визначення ефективного використання енергії. В рамках зазначеного проекту в ІФНТУНГ закуплено навчальне багатофункціональне енергозберігаюче обладнання та установки відновлюваної енергетики провідних європейських компаній на загальну суму понад 30 тис. євро.

Завдяки діяльності Центру підвищився інтерес з боку громадян, багато з них активно долучаються до сфери енергоефективності та енергозбереження. За цей час Центр став потужним чинником зміни мислення та поведінки жителів міста у напрямі сталого розвитку. Також на базі ІФНТУНГ створено Наукове містечко «Нова Енергія», яке навчає дітей та молодь енергоефективності та сталому розвитку.

Загалом журі відібрало 6 міст-фіналістів. Відповідно до умов конкурсу, переможця визначатиме не тільки професійне журі з членів інституцій ЄС, половина балів – результати голосування. ПРОГОЛОСУВАТИ ЗА ПРОЕКТ МОЖНА ТУТ: https://voting.eapenergyawards.eu

Усі фіналісти візьмуть участь у церемонії нагородження EUSEW2019 та інших заходах «Тижня сталої енергії», що проходитиме 18-20 червня 2019 року в Брюсселі.

Премію Європейського Союзу зі сталої енергії вручають за передові проекти в галузі енергоефективності та відновлюваних джерел енергії, які за підтримки ЄС допомагають громадянам заощаджувати енергію або переходити на сталі джерела енергії. Цього року ЄС вперше розширив географію конкурсу на країни Східного партнерства: Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Республіку Молдову та Україну.

Джерело: за матеріалами вебсайту Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

Попередня 48 українців виграли гранти Еразмус+ на магістратуру в престижних європейських ...