До уваги відділів міжнародних зв’язків, координаторів Еразмус+ та проєктних команд Еразмус+


Шановні партнери!

Європейська Комісія готує Керівництво до Програми Еразмус+ 2021-2027 рр. та вивчає досвід реалізації міжнародної мобільності Еразмус+ (КА107 – ICM).
Серед іншого, обговорюються питання щодо можливості передбачити відповідний обсяг організаційної підтримки – Organizational Support – для фінансування витрат ЗВО та учасників мобільності, на які не вистачало коштів протягом упровадження проєктів Еразмус+ у 2014-2020 рр. Дякуємо всім хто долучився і надіслав  приклади, це було дуже важливо.

Інформацію підготували і надіслали, серед іншого, включили наступні випадки витрат понесених студентами/працівниками: щодо візових витрат, як для українських студентів до країн-членів Програми Еразмус+ (до 174 євро) так і іноземних студентів до України – (413 євро), проїзд для подання документів на візу та отримання паспорту з візою, дозвіл на проживання (до 300 євро), проїзд з аеропорту до місця мобільності (місцевий транспорт: літак, потяг, автобус тощо), медичне страхування (до 190 євро), витрати на додаткову валізу, або додаткове місце для перевезення музичних інструментів, витрати на оплату гуртожитку, якщо приїзд/виїзд в середині місяця проте оплата за повні місяці, додаткові витрати на облаштування в гуртожитку, придбання літератури, інші вимушені додаткові витрати спричинені карантином через COVID-19 та закриттям кордонів тощо. Рекомендували зробити обов’язковим правило отримання коштів на організаційну підтримку мобільності закладів країн-партнерів Програми ЄС Еразмус+.

Стаємо творцями нового етапу Програми ЄС Еразмус+ разом!

Щиро дякуємо за підтримку та співпрацю!

З повагою, Команда НЕО в Україні

Попередня Запрошуємо долучитись до вебінарів в рамках проєкту Еразмус+ Ag-Lab (10/15.06.2020, ...