TAIEX семінар з вивчення європейського досвіду щодо порядку здобуття та присудження освітньо-творчого ступеня доктора мистецтва (26-27.02.2020, м. Київ)

26-27 лютого 2020 року узято участь у TAIEX семінарі з вивчення європейського досвіду щодо порядку здобуття та присудження освітньо-творчого ступеня доктора мистецтва.

Захід відбувався у трьох локаціях: Національному музеї Тараса Шевченка, Національній музичній академії України імені П.І. Чайковського та Київському національнму університеті театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого.

Спікерами заходу виступили старший радник Міністерства освіти і культури Фінляндії Реійо АХОЛАЙНЕН та завідувачка докторантури факультету класичної музики, лекторка Академії Сібеліуса Паіві ЯРВІО.

Спікерами було презентовано особливості фінської моделі мистецьких докторатів та критерії оцінювання мистецьких проектів.

Крім того, представники Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського та Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого презентували розроблені програми підготовки фахівців за програмою доктора мистецтв.

Представники НЕО в Україні Світлана ШИТІКОВА та Жанна ТАЛАНОВА також долучилися до заходу. Розбудовано потенціал вивчення світового досвіду практичної реалізації механізму здобуття та присудження освітньо-творчого ступеня доктора мистецтва. Взято участь у дискусії з європейськими експертами з питань вищої мистецької освіти третього рівня.

Попередня Участь у семінарі для голів галузевих експертних рад щодо проблем ...