Конференція «Європейська проєктна культура в Україні: стан, проблеми, перспективи» (29-30.05.2020, on-line)


29-30 травня 2020 р. у Запорізькому національному університеті в онлайн-форматі на платформі Zoom пройшла Міжнародна науково-практична конференція «Європейська проєктна культура в Україні: стан, проблеми, перспективи» в рамках реалізації проєкту EUROPROC Програми Еразмус+, напрям Жан Моне. Організаторами заходу виступили МБФ «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», ГО «Інноваційний університет» спільно з Національним Еразмус+ офісом в Україні, Українською асоціацією викладачів і дослідників європейської інтеграції, Запорізькою міською радою.

Основні напрями роботи конференції: співробітництво Україна – ЄС: проєктний вимір; стратегічне планування та інституціоналізація проєктної діяльності у вищій освіті: методи, підходи, історії успіху; проєктно-орієнтовані технології в сучасній вітчизняній практиці: освіта, наука, влада, бізнес.

Конференція проводилась у рамках міжнародного проєкту «European Project Culture», що фінансується Програмою Європейського Союзу Erasmus+ Jean Monnet.

У конференції взяли участь представники Варшавського та Ягеллонського університетів, а також – понад 100 вітчизняних та зарубіжних учасників, серед яких представники органів влади, закладів вищої освіти, громадських організацій, фондів тощо.

Про цілі, критерії та нові можливості співпраці в рамках програми Еразмус+ розповів під час заходу представник НЕО в Україні Петро КРАЙНІК. Він зупинився на питаннях формування і розвитку європейського проєктного середовища в Україні, залучення зовнішніх зарубіжних експертів, використання інноваційних методик та моніторингу проєктної діяльності. Спікер звернув увагу на подальше збереження, вдосконалення і розширення напрямів програми Еразмус+, що допоможе науковцям реалізувати власні ідеї та брати участь у різних програмах міжнародної мобільності.

Ірина СІКОРСЬКА, Голова правління Української Асоціації Викладачів та Дослідників Європейської Інтеграції, член Національної команди експертів з реформування вищої освіти Програми ЄС Еразмус+, презентувала доповідь про розвиток проєктної культури в академічному середовищі України на прикладі проєктів програми Еразмус+ напряму ім. Жана Моне.

Підготовлено за матеріалами

Попередня Конференція «Європейська проєктна культура в Україні: стан, проблеми, перспективи» (29-30.05.2020, ...