6 українських організацій стали партнерами в магістерських програмах Еразмус+


Шість організацій з України стали партнерами спільних магістерських програм Еразмус Мундус, що реалізуються міжнародним консорціумом закладів вищої освіти та інших організацій в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+. Серед 97 заявок, 40 проєктів Еразмус Мундус з загальним бюджетом у понад 160,8 млн євро та із залученням українських партнерів було відібрано до фінансування, щоб розпочати конкурси на стипендії для студентів з усього світу вже з 2021 року. Результати конкурсу 2020 року були оголошені Виконавчим агентством з питань освіти, аудіовізуалізуальних засобів та культури (ЕАСЕА) Європейської комісії.

Українські партнери Еразмус Мундус отримали ґрунтовну підтримку від Європейського Союз з метою посилення академічної автономії, розбудови міжнародної співпраці, підвищення конкурентоспроможності та привабливості української вищої освіти,” підкреслив посол Матті МААСІКАС, голова Представництва ЄС в Україні.

До складу партнерств, що розробили такі програми Еразмус Мундус, в статусі асоційованих партнерів увійшли 6 організацій з України– 5 закладів вищої освіти та 1 громадська організація:

  • Національний університет «Києво-Могилянська академія» – Central and East European, Russian and Eurasian Studies;
  • Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка – European MSc in Marine EnviRonment 2030;
  • Львівський національний університет імені Івана Франка – Interdisciplinary Mathematics (InterMaths);
  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка – Interdisciplinary Mathematics (InterMaths), та International Law of Global Security, Peace and Development;
  • Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна – Interdisciplinary Mathematics (InterMaths);
  • Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» – Erasmus Mundus Master Program in Plant Breeding.

Додатково, в межах таких програм Ерамус Мундус українські організації співпрацюватимуть з партнерами з різних країн світу: Аргентина, Австралія, Австрія, Барбадос, Бельгія, Бутан, Боснія і Герцеговина, Бразилія, Канада, Чилі, Китай, Колумбія, Коста-Ріка, Чехія, Данія, Еквадор, Естонія, Фінляндія, Франція, Грузія, Німеччина, Греція, Гонг Конг, Угорщина, Ісландія, Ісландія, Індія, Індонезія, Ірак, Ізраїль, Італія, Японія, Казахстан, Республіка Корея, Косово, Литва, Малайзія, Мексика, Чорногорія, Марокко, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Катар, Росія, Сербія, Словенія, ПАР, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Таджикистан, Туніс, Туркменістан, Великобританія, США, Узбекистан та Замбія.

Протягом 2014-2019 рр., 12 українських організацій, зокрема 8 університетів, 1 науково-дослідний інститут, 2 громадські та 1 приватна організація в статусі асоційованих проєктів, та 1 університет в статусі повного партнера були залучені до реалізації 8 спільних магістерських програм Еразмус Мундус з-поміж 197 проєктів.

Дізнайтеся більше в інфографіці.

 

Додатково:

Еразмус+ – це програма Європейського Союзу на період 2014–2020 рр., що підтримує проєкти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді і спорту.

Спільні магістерські програми Еразмус Мундус – це унікальні магістерські програми, які розроблені партнерством університетів мінімум із двох країн Європи, які надають стипендії кандидатам з усього світу та покривають витрати на навчання, трансфери, візу, страхування, щомісячну стипендію в 1000 євро тощо.

 БАЗА ПРОЄКТІВ УКРАЇНИ ПРОГРАМИ ЄС ЕРАЗМУС+ ЗА 2014-2020 рр. – Міжнародна мобільність, Спільні магістерські програми, Розвиток потенціалу вищої освіти, Стратегічні партнерства, Жан Моне, а також список університетів і інших організацій з України – реципієнтів-виконавців проєктів з контактами. Файл у форматі ХL з можливістю пошуку за різними категоріями, 8 сторінок за напрямами, англійською і українською мовами, постійно оновлюється, виконавці С.Шитікова, В. Ткаченко, П.Крайнік База проєктів Еразмус+: Напрям Жана Моне, Розвиток потенціалу вищої освіти, Мобільність та інші (2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021 р. рр.)

Радимо також ознайомитись з інформацією щодо участі України в Програмі ЄС Еразмус+: можливості за всіма напрямами, опис, статистика, приклади проєктів з гіперпосиланням тощо (2014-2020 рр. англ. та укр. мовами) Участь України в конкурсах Програми ЄС Еразмус+ (2014-2020 рр.)/ Ukraine in the EU-funded Erasmus+ Programme (2014-2020) – December 1, 2021

Попередня Зустріч в рамках проєкту Еразмус+ CBHE проєкту UKROTHE (20.07.2020, он-лайн)