Знайомтесь: проєкт ЄС Еразмус+ StudyBBSR «Переосмислення регіональних студій: Балто-Чорноморський зв’язок» / “Rethinking Regional Studies: The Baltic-Black Sea Connection”

Назва проєкту: «Переосмислення регіональних досліджень: Балто-Чорноморський зв’язок»

Акронім проєкту: StudyBBSR

Цільова група проєкту: студенти

Отримувач гранту: Tartu University, Johan Skytte Institute of Political Studies, Estonia

Партнерство:

• Lunds Universitet, Sweden
• Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Poland
• Vytauto Didziojo Universitetas, Lithuania
• Львівський національний університет імені Івана Франка
• Маріупольський державний університет
• Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
• Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Мета проєкту: запровадження нової магістерської програми з регіональних студій для формування у студентів відповідних компетентностей, необхідних для проведення досліджень і налагодження зв’язків із міжнародними, регіональними, державними, приватними організаціями та підприємствами; модернізація викладання та навчання в українських закладах вищої освіти шляхом впровадження нової методології та підготовки відповідного викладацького складу.

Ключові результати проєкту:

1. Розроблено та запроваджено нову магістерську програму (Львівський національний університет імені Івана Франка) та модулі (Маріупольський державний університет, Одеський національний університет імені І. І. Мечникова) за спеціальністю 291 Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії із застосуванням сучасного методологічного підходу, стандартів якості та оновленою інфраструктурою для ефективного навчання.

2. Створено Центри Балто-Чорноморських регіональних студій в університетах-партнерах (Маріупольський державний університет, Львівський національний університет імені Івана Франка).

Відео

Якщо Вас зацікавив досвід і результати проєкту, запрошуємо звернутися до українських університетів-партнерів проєкту StudyBBSR за такими посиланнями:

Наголошуємо, що всі результати проєктів, які фінансуються Європейським Союзом, зокрема Програми Еразмус+, є відкритими ресурсами для Вашого використання (з обов’язковим дотриманням авторського права).

Enriching lives, Opening minds разом з можливостями Еразмус+ в Україні!

Попередня Інтерв'ю для Kyiv School of Economics (08.10.2021, он-лайн)