Матеріали семінару для відділів міжнародної співпраці ЗВО України (20.12.21, оф-лайн)

В межах Інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ 20 грудня 2021 р. в приміщенні Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбувся Інформаційний день для представників відділів міжнародної співпраці ЗВО України. Співорганізаторами заходу виступили Міністерство освіти і науки України, Представництво Європейського Союзу в Україні, Європейське виконавче агентство з питань освіти і культури (ЕАСЕА), Київський національний університет імені Тараса Шевченка та Erasmus Student Network Ukraine.

В Інформаційному дні взяло участь понад 40 учасників – інституційних координаторів Еразмус+ та працівників, відповідальних за міжнародну співпрацю закладів вищої освіти з різних областей України (Київська, Житомирська, Сумська, Харківська, Одеська, Запорізька, Дніпропетровська, Львівська, Вінницька та інші). Захід складався з двох частин: інформаційна сесія «Нові можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. для України» та семінар-тренінг «Розбудова потенціалу відділів міжнародної співпраці ЗВО для участі в Програмі ЄС Еразмус+». Модератором заходу виступила Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС).

ПРОГРАМА ІНФОРМАЦІЙНОГО ТИЖНЯ (укр) – завантажити.

У вітальному слова до учасників звернулась Ксенія СМИРНОВА, Проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародне співробітництво) Київського національного університету імені Тараса Шевченка, наголосивши на важливості міжнародної співпраці задля розвитку потенціалу освітніх закладів та їх привабливості та конкурентоспроможності на європейській арені.

Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана ШИТІКОВА відзначила важливість партнерської підтримки й командної взаємодії для успішного втілення освітніх проектів за цією програмою. Після вітання учасників координаторка НЕО в Україні під час інформаційної сесії «Нові можливості Програми ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр. для України» презентувала інформацію щодо пропонованих Програмою ЄС Еразмус+ можливостей на 2021-2027 роки, зокрема: вища освіта, професійно-технічна освіта та фахова передвища освіта, освіта дорослих, освіта для молоді. Спікер зосередила увагу на напрямах, вимогах, ключових документах та різних етап з пошуку партнерів, роботою з сайтом НЕО та Funding&tender opportunities portal тощо.

У заході також взяла участь Альона КУРЧЕНКО, презентувавши досвід відділу міжнародної співпраці Київського національного університету імені Тараса Шевченка, який є провідним закладом за кількістю проєктів Еразмус+ в Україні. Спікер звернула увагу зокрема на результати впровадженя проєктів з мобільності, кількісні показники за минулі роки та кейси якісного управління спільно з європейськими партнерами.

Під час другої частини заходу – семінар-тренінг «Розбудова потенціалу відділів міжнародної співпраці ЗВО для участі в Програмі ЄС Еразмус+», учасники відвідали три паралельні тренінги з координації підготовки успішних проєктів за такими тематиками:

  • Іванна АТАМАНЧУК (КА1) «Успішний проєкт з мобільності»
  • Світлана ШИТІКОВА (КА2) «Успішний проєкт співпраці»
  • Петро КРАЙНІК «Успішний проєкт Жан Моне»

Після проведення заходу учасники приєднались до загальної зали для підпиття підсумків та сесії запитань і відповідей.

ФОТО для завантаження (Наталія Мацибок-Стародуб, Центр комунікацій КНУ імені Тараса Шевченка.)

МАТЕРІАЛИ СПІКЕРІВ:

Підготовлено за матеріалами Центру комунікацій КНУ імені Тараса Шевченка

Попередня Зустріч Національної команди експертів з реформування вищої освіти (17.12.2021)