Регіональний семінар для національних команд експертів з реформування вищої освіти (HERE team) на тему «Promoting the international mobility of staff at universities» (25-26.11.2019, м. Єреван, Вірменія)

25-26 листопада 2019 року відбувся ТАМ захід – регіональний семінар для національних команд експертів з реформування вищої освіти (HERE team) на тему «Promoting the International Mobility of Staff at Universities» (Сприяння міжнародної мобільності персоналу в університетах) (Американський університет Вірменії, Вірменський університет економіки, м. Єреван, Вірменія), організований НЕО – Вірменія за участі експертів Роміни Княз (Romina Kniaz) та Франчески Валенте (Francesca Valente) Університету Болоньї, Італія, та підтримки Виконавчого агентства з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (EACEA, Брюссель).

Понад 80 представників університетів Вірменії, Грузії, Молдови та України, а також Національних Еразмус+ офісів даних країн мали змогу обговорити спільні та особливі для кожної країни питання, перспективи та виклики щодо активної та ефективної участі університетських викладачів та працівників у міжнародній мобільності Еразмус+. Увазі учасників заходу було представлено досвід реалізації та отримані уроки, а також заходи щодо покращення впровадження проектів з мобільності європейськими університетами на прикладі Університету Болоньї (Італія). Було представлено європейське бачення наступного етапу Еразмус+ для міжнародної мобільності Еразмус+ та форматів участі університетів країн-партнерів Еразмус+.

Експерти Національної команди з реформування вищої освіти Володимир Бахрушин, професор кафедри системного аналізу і обчислювальної математики Національного університету «Запорізька Політехніка», Марина Мруга, Державний експерт Директорату вищої освіти та освіти дорослих, МОН України та експерт НЕО в Україні Іванна Атаманчук долучились до обговорень та безпосередній участі у панельних обговореннях стану, досягнень та перспектив участі представників українських ЗВО у мобільності Еразмус+.

Інформація про подію на сайті організаторів: https://erasmusplus.am/regional-seminar-on-promoting-the-international-mobility-of-the-staff-at-the-universities/ 

Попередня Інформаційна сесія програми Еразмус+ (22.11.2019 р., м. Київ)