Інформаційний день Програми ЄС Еразмус+ (23.04.18, м. Маріуполь)


23 квітня 2018 р. у Донецькому державному університеті управління (м. Маріуполь) було проведено Інформаційний день Програми ЄС Еразмус+. Захід організовано Національним Еразмус+ офісом в Україні (Проект ЄС) спільно з Донецьким державним університетом управління.

 

Інформаційний день складався з двох різних заходів для різних цільових груп.

Захід №1 Інформаційна сесія “Проекти Програми ЄС Еразмус+ за напрямами КА1: Академічна мобільність, КА2: Розвиток потенціалу закладів вищої освіти, Жан Моне. Практичні поради щодо підготовки проектних заявок та реалізації проектів”

Захід було організовано для викладачів ЗВО, науковців та практиків, керівників організацій, менеджерів/керівників проектів урядових та неурядових організацій, які планують подавати заявку та реалізовувати проекти Програми Еразмус+ за вказаними напрямами.

Спікерами заходу виступили менеджери Національного Еразмус+ офісу в Україні – Іванна АТАМАНЧУК та Петро КРАЙНІК. Представники НЕО презентували для всіх учасників Програму Європейського Союзу Еразмус+, архітектуру Програми, ключові компоненти, ознайомили з Керівництвом до Програми, тощо. Іванна Атаманчук зосередила увагу на таких ключових напрямах Програми: КА1: Академічна мобільність та КА2: Розвиток потенціалу вищої освіти, провівши презентацію для учасників щодо підготовки, пошуку партнерів, реєстрації на порталі та подальшої реалізації проектів. Петро Крайнік у своїй презентації представив напрям Жан Моне, розкривши всі особливості та можливості Європейських студій, зокрема: модулі, кафедри, центри, мережі, проекти та підтримку асоційцій. 

Презентація особливостей міжнародної кредитної мобільності програми Erasmus+

Презентація напряму Жана Моне у межах програми Erasmus+

Захід №2 Інформаційна сесія “Можливості Програми Еразмус+ для студентів та молоді: участь у міжнародній кредитній мобільності для навчання та волонтерства, навчання за магістерськими програмами”

Захід відвідало поняд 50 студентів, випускників, представників рад молодих вчених, студентських та молодіжних громадських організацій, які  були зацікавлені у можливостях навчання, обмінів та участі у молодіжних проектах

Спікером заходу виступила Катерина ЖДАНОВА, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні, представивши можливості обмінів, навчання, викладання, стажування та волонтерства для студентів, випускників, викладачів та молоді. Учасники переглянули відео від Представництва ЄС в україні “Навчайся та повертайся”, на основі якого провели дискусію щодо можливостей отримати досвід навчання, обмінів та викладання в ЄС. Також, учасники прослухали презентацію про індивідуальні можливості в рамках Програми ЄС Еразмус+ та отримали покрокові інструкції з підготовки до конкурсів з отримання грантів на навчання, обміни, викладання та волонтерство. 

ПРЕЗЕНТАЦІЯ щодо індивідуальних можливостей в рамках Програми ЄС Еразмус+

 Команда НЕО щиро вдячна всім, хто долучивсі до участі та організації Інформаційного дня!

Попередня Презентація Програми Еразмус+ в рамках «Дні Кар’єри ЄС» та «Ярмарка ...