Всеукраїнська конференція «Практика моніторингу і оцінювання в Україні» (31.03.18, м. Київ)


31 березня 2018 р. у Києві за участі міжнародних експертів відбулася Всеукраїнська конференція «Практика моніторингу і оцінювання в Україні», що мала не меті об’єднання фахівців з моніторингу та оцінювання, зацікавлених та причетних до оцінювання сторін задля порозуміння та сприяння використанню оцінювання як методу управління в усіх сферах життєдіяльності країни.

Захід відвідали 114 представників міжнародних організацій та фондів, органів влади, європейських програм та проектів, громадських організацій, закладів вищої освіти та студентів.

Програма конференції включала в себе пленарне засідання та серію круглих столів, присвячених різним аспектам моніторингу і оцінювання (в контексті сталого розвитку в Україні; діяльності ГО, донорських організацій та аналітичних центрів; оцінювання у соціальній сфері, діяльності навчальних організацій, органів влади та бізнесі).

До заходу долучилася і координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні Світлана ШИТІКОВА, яка у своїй презентації висвітлила результати конкурсів програми ЄС Еразмус+ 2014-2018 рр. для України; критерії оцінювання і моніторингу проектів Темпус та Еразмус+ (CBHE, Jean Monnet та ICM); фінансові аспекти реалізації проектів; функціональні різновиди моніторингу ЕАСЕА та NEO-UA (превентивний, дорадчий та моніторинг впливу), а також питання моніторингу виконання проектів в Україні на рівні держави-бенефіціара –України та на рівні закладу вищої освіти.

Також на конференції було презентовано навчальний посібник «Моніторинг і оцінювання: Заради чого? Яким чином? З яким результатом?» та прийнято резолюцію.

Попередня Форум "Трансфер європейської політики, стратегій і бізнес практики" в рамках ...