Участь у Міжнародній конференції «АКАДЕМІЧНА МОБІЛЬНІСТЬ, ДОСЛІДНИЦЬКІ ПРОЕКТИ ТА ГРАНТОВІ ПРОГРАМИ: ДОСВІД, МОЖЛИВОСТІ, ПЕРСПЕКТИВИ» (18.05.19, м. Київ)


18 травня 2019 р. Асоціація сприяння глобалізації освіти та науки SPACETIME провели міжнародну конференцію «Академічна мобільність, дослідницькі проекти та грантові програми: досвід, можливості, перспективи». Захід було проведено у Великий конференц-залі Національної академії наук України, зібравши понад 150 представників різних організацій з України.

Мета конференції: обмін досвідом грантової діяльності, презентація новітніх грантових дослідницьких програм та проектів, стипендій на навчання за кордоном та академічних обмінів.

Напрямки роботи конференції
 Програми академічної мобільності для науковців та студентів.
 Фандрейзинг: завдання, принципи та методи залучення ресурсів.
 ГОРИЗОНТ 2020 та інші міжнародні дослідницькі програми: нові можливості для університетів, наукових установ та науковців.
 Навчання за кордоном: гранти, стипендії, перспективи.
 Досвід міжнародного академічного співробітництва та подвійних дипломів.

До заходу приєднався координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні – Світлана Шитікова, привітавши всіх учасників та презентувавши Програми Ерамзус+. Під час панельної роботи в групах було проведено презентацію можливостей Прогарми у сфері освіти та молоді для всіх потенційних учасників. Було висвітлено архітерктуру Програми, ключові напрями, загальні особливості конкурсу 2019-2020 рр., умови участі та інше. Було надано рекомендації щодо пошуку партнерів, розбудови синергії з вже створеними проектами міжнародної співпраці, а також сообливості впровадження проектів Еразмус+ в рамках правил Програми та українського законодавства.

 

Попередня Участь у Дні Європи в Україні (18.05.19, м. Київ)