Матеріали Дня Жан Моне (08.11.2019, м. Київ)


8 листопада 2019 р. в рамках Міжнародного інформаційного тижня Програми ЄС Еразмус+ відбувся День Жан Моне, який складався з двох частин: Частина 1. Як успішно впроваджувати проєкт Жан Моне (для проектів-переможців). Частина 2. Як подати заявку на конкурс Жан Моне 2020 р. (для потенційних партнерів).

Заходи Інформаційного тижня організовано спільно з Представництвом Європейського Союзу в Україні, Виконавчим Агентством з питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури, Міністерством освіти і науки України, Київським національним університетом імені Тараса Шевченка у тісній співпраці з Національними Агентствами Еразмус+ Європи, Національними Еразмус+ офісами, університетами країн-членів та країн-партнерів Програми.

У заході взяли участь більше 250 представників закладів вищої освіти України, наукових установ, громадських організацій, органів державної влади з Бердянська, Білої Церкви, Вінниці, Дніпра, Запоріжжя, Києва, Кривого Рогу, Львову, Миколаєва, Ніжина, Рівного, Сум, Тернополя, Умані, Херсона, Хмельницького, Чернігова.

З вітальним словом до учасників семінару звернулися Любов ЩІТКА, В.о. генерального директора, Керівник експертної групи з питань європейської інтеграції та координації міжнародних зв’язків Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства освіти і науки України та Володимир БУГРОВ, Проректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Під час першої частини заходу було розглянуто національні особливості впровадження проектів та надано рекомендації щодо управління коштами, менеджменту та впровадженню проектів, правилам візуалізації та звітності у проєктах Жан Моне. Спікерами виступили Петро КРАЙНІК, експерт напряму ЖАН Моне НЕО в Україні, Оксана ГОЛОВКО-ГАВРИШЕВА, Львівський національний університет імені Івана Франка, Ігор ЯКИМЕНКО, Національний університет харчових технологій та Світлана ШИТІКОВА, Координатор НЕО в Україні.

Питання підготовки та подання проєктних заявок напряму Жан Моне висвітлили Петро КРАЙНІК та Марʼя НЕСТЕРОВА, Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова під час другої частини заходу. Учасники також мали змогу отримати поради та рекомендації від представників проєктних команд українських університетів Марини КЕДИ, Національний університет «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка, Ігоря ЯКИМЕНКА та Оксани ГОЛОВКО-ГАВРИШЕВОЇ.

Запрошуємо залишити Ваш відгук щодо консультацій та участі в заходах від Національного Еразмус+ офісу в Україні / Participants Feedbacks on NEO – Ukraine services and events 

 

Презентації спікерів (інформація оновлюється):

Як успішно впроваджувати проєкт Жан Моне (для переможців)

А Jean Monnet – Reports due in 2019 (for Activities 2016, 2017, 2018)

Як подати заявку на конкурс Жан Моне 2020 (для потенційних партнерів)

Jean Monnet Activities: Guideleines & How to Apply (конкурс 2020 р.)

Команда Національного Еразмус+ офісу в Україні щиро дякує усім учасникам за інтерес до Програми Еразмус+ у сфері вищої освіти та готовність впроваджувати проекти Жан Моне!

Попередня Матеріали VIII Міжнародної науково-практична конференція «Європейська інтеграція вищої освіти України ...