Участь у kick-off зустрічі консорціуму проєкту Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти DEFEP (онлайн)

3 квітня 2022 р. команда НЕО в Україні взяла участь в kick-off зустрічі консорціуму проєкту Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти DEFEPDistance Education for Future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market“. В заході взяли участь понад 55 представників з організацій-партнерів проєкту з України, Молдови, Німеччини, Італії та Іспанії, а також представники Європейського виконавчого агентства з питань освіти та культури (EACEA), координатори Національних Еразмус+ офісів України та Молдови.

З вітальним словом до учасників звернулись Розальба НАРДЕЛЛІ, проєктний офіцер, EACEA; Леонід КЛИМЕНКО, Ректор, Чорноморський національний університет імені Петра Могили; Світлана ШИТІКОВА, координатор, Національний Еразмус+ офіс в Україні; Клаудіа МЕЛІНТЕ, координатор, Національний Еразмус+ офіс в Молдові; Юрій КОТЛЯР, перший проректор, Чорноморський національний університет імені Петра Могили; Алла КОВАЛЬ, проректор, Чорноморський національний університет імені Петра Могили.

Під час заходу представники ЕАСЕА та національних Еразмус+ офісів наголосили на правилах програми щодо успішного впровадження проєктів Еразмус+ з розвитку потенціалу вищої освіти, зокрема щодо фінансового менеджменту, якості результатів, академічній доброчесності, звітування, тощо. Координатори НЕО України та Молдови підкреслили національні особливості впровадження та реєстрації проєктів, закупівлі обладнання, моніторингів, а також звернули увагу на успішних кейсах реаліхації проєктів на час війни в Україні та з українськими партнерами.

Наприкінці заходу було представлено весь консорціум та проєкті команди кожної організації-партнера, що обговорили питання створення внутрішніх органів управління, комітет представників ринку праці, процедур операційного, фінансового управління проєктом та звітність та інше.

Попередня Зустріч EACEA та SPHERA для HERE team (30.03.2023 р., онлайн)