Всеукраїнська науково-практична конференція «Євроінтеграційний вимір вищої освіти України: наявні практики та перспективи» (19.05.2023, онлайн)

19 травня 2023 року в межах Чотирнадцятої міжнародної виставки «Сучасні заклади освіти» в режимі онлайн відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Євроінтеграційний вимір вищої освіти України: наявні практики та перспективи».

Захід організований та проведений відділом науково-методичного забезпечення інтеграції у європейський освітній простір Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» зібрав більше ніж 50 учасників, представників ЗВО зі всієї України, що свідчить про надзвичайну актуальність теми конференції.

Модераторкою заходу була начальниця відділу науково-методичного забезпечення інтеграції у європейський освітній простір Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Оксана МЕЛЬНИК.

Із вітальним словом до присутніх звернувся заступник директора з науково-методичної роботи Інституту модернізації змісту освіти Юрій САФОНОВ та наголосив на важливості та необхідності глобалізаційних процесів усіх сфер життя, зокрема вищої освіти.

Менеджерка Національного Еразмус+ офісу в Україні Вероніка ТКАЧЕНКО презентувала можливості для закладів вищої освіти України в межах Програми ЄС Еразмус+, особливості конкурсів та нововведення для українських організацій. Спікер наголосила на розширенні можливостей для сфер вищої освіти, що в свою чергу відкриває нові горизонти до міжнародної співпраці та налагодженню нових плідних контактів та спільних проєктів. Особливу увагу присвячено можливостям мобільності у сферах вищої ї освіти, проєктам співпраці (Еразмус Мундус, Розвиток потенціалу вищої освіти, Партнерства співпраці, Альянси для інновацій) та напряму Жан Моне.

Підготовлено з використанням матеріалів.

Попередня “День Еразмус+: Спорт” (19.05.2023 р., онлайн)