3 українські заклади вищої освіти розроблятимуть та впроваджуватимуть спільні магістерські програми в межах Програми ЄС Еразмус+

Цього літа три організації з України стали партнерами проєктів напряму Еразмус Мундус в рамках Програми Європейського Союзу Еразмус+. Загалом, у конкурсі до фінансування було відібрано 90 проєктів, з яких 2 проєкти Викладання спільних магістерських програм Еразмус Мундус та 1 проєкт з Розроблення магістерських програм Еразмус Мундус за участі закладів вищої освіти України з Одеси, Львову та Харкова. Результати конкурсу 2023 року повідомило Європейське агентство з питань освіти, аудіовізуальних засобів та культури Європейської Комісії.

Дані проєкти ставлять на меті  викладання магістерських програм Еразмус Мундус та передбачають підтримку розроблення високоякісних освітніх програм магістерського рівня спільно міжнародними партнерствами закладів вищої освіти з різних країн світу та іншими академічними або неакадемічними партнерами, що мають особливий досвід та професійну зацікавленість у певних освітніх напрямах чи професійних сферах.

До складу консорціумів проєктів напряму Еразмус Мундус в якості координаторів та асоційованих партнерів увійшли 3 заклади вищої освіти України:

  • Львівський національний університет імені Івана Франка, координатор проєкту “Development of Joint Master programme «Artificial Intelligence for Cybersecurity“;
  • Національний університет «Одеська політехніка», асоційований партнер проєкту “Safe and Reliable Nuclear Applications”;
  • Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, асоційований партнер проєкту “European Master For Industry in Microwave Electronics and Photonics”.

Крім того, в проєктах Еразмус Мундус українські організації входитимуть до консорціумів з такими країнами: Бельгія, Великобританія, Йорданія, Індія, Іспанія, Італія, Канада, Лівія, Малайзія, Мексика, Нідерланди, Німеччина, Польща, Румунія, Словенія, Фінляндія, Франція, та Чехія.

З 2021 року чотири українські заклади вищої освіти залучені до реалізації 2 проєктів з Викладання спільних магістерських програм Еразмус Мундус та 1 проєкт з Розроблення магістерських програм Еразмус Мундус як асоційовані партнери та координатори. 123 стипендіата з України отримали фінансування для навчання на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус.

Додатково: Еразмус+ – це Програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання впродовж життя, працює задля освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян Європейського Союзу та поза його межами у сферах освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. Програма Еразмус+ підтримує навчальну мобільність, проєкти і партнерства співпраці організацій, розвиток політики та співробітництва. В межах Програми відкрито безліч можливостей для всіх груп населення та різних типів організацій. 390 стипендіатів з України отримали фінансування для навчання на спільних освітніх програмах Еразмус Мундус з 2014 р.

За додатковою інформацією звертайтеся до Національного Еразмус+ офісу в Україні через сайт та сторінку у мережі Facebook.

Попередня Участь в межах Дня знань Херсонського державного університету (04.09.23 р., ...