International Contact Webinar: Supporting Ukraine in VET (23.11.2023, онлайн)

23 листопада 2023 року відбувся Міжнародний контактний вебінар для закладів професійної освіти.

Організаторами заходу виступили Національний Еразмус+ офіс в Україні у тісній співпраці з Генеральним директоратом Європейської Комісії з питань освіти, молоді, спорту та культури (DG EAC), Європейським виконавчим агентством з освіти та культури (EACEA), Національними агентствами Еразмус+, Міністерством освіти і науки України.

Головною метою контактного вебінару є допомога українським закладам професійної освіти у розбудові можливостей для співпраці та пошуку партнерів серед провайдерів професійної освіти ЄС.

Участь у заході узяли близько 80 представників з Алжиру, Австрії, Бельгії, Німеччини, Фінляндії, Греції, Індії, Ірландії, Італії, Португалії, Іспанії, Швеції, Туреччини та України (Київ та 16 областей).

З вітальним словом до учасників вебінару звернулись Джорджіана ПЛЕСУ, офісеру з питань політики  Генерального Директорату з питань освіти, молоді, спорту та культури Європейської комісії; Ірина ШУМІК, Генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України та Світлана ШИТІКОВА, Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Поради  для співпраці в межах конкурсу Розвитку потенціалу професійної освіти (або CBVET) презентував Павол КРЕМПАСЬКИЙ, Європейське виконавче агентство з питань освіти і культури EACEA.

В межах заходу відбулась робота у сесіях, в межах яких заклади професійної освіти з України (Немішаївський фаховий коледж, Львівське міжрегіональне вище професійне училище залізничного транспорту, Вінницьке вище професійне училище сфери послуг, Бердичівське вище професійне училище, Львівське вище професійне училище комп’ютерних технологій та будівництва, Професійно-технічне училище № 2 м. Дніпро, Житомирське вище професійне технологічне училище, Ізюмський регіональний центр професійної освіти, Житомирський медичний інститут, Подільський центр професійно-технічної освіти, Хмельницький центр професійно-технічної освіти сфери послуг, Білоцерківське вище професійне училище будівництва та сервісу) та ЄС презентували проєктні ідеї та можливості для співпраці.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ (англ.)

ПРЕЗЕНТАЦІЯ щодо КОНКУРСУ CBVETПавол КРЕМПАСЬКИЙ

Попередня ІV Міжнародна науково-практична конференція “Управління та адміністрування в умовах протидії ...