Досвід ЄС у підготовці вчителів у галузі STREAM освіти (25.10.2023 р., онлайн)

25.10.2023 р. команда проєкту STREAM “Кращі практики ЄС у галузі STREAM освіти для майбутніх учителів” провела тренінг для вчителів-практиків “Досвід ЄС у підготовці вчителів у галузі STREAM освіти”. Захід відбувся в рамках програми підвищення кваліфікації вчителів Шевченківського району м. Києва “Сучасні ІКТ у професійній діяльності педагогічного працівника” в Навчально-науковому інституті перепідготовки та підвищення кваліфікації Українського державного університету імені Михайла Драгоманова у співпраці з проєктом STREAM “Кращі практики ЄС у галузі STREAM освіти для майбутніх учителів” за програмою  Еразмус+ Jean Monnet Module.

 До заходу долучилось близько 150 вчителів-практиків Шевченківського району м. Києва.

 Під час заходу з презентацією виступила доктор педагогічних наук Оксана СТРУТИНСЬКА, професор кафедри інформаційних технологій і програмування Українського державного університету імені Михайла Драгоманова. Спікер зосередила увагу на таких актуальних питаннях, як сучасні цифрові тренди в освіті, пріоритетні напрями розвитку освіти в ЄС, цифрові ресурси ЄС для викладання та навчання STEM/STEAM/STREAM, віртуальні лабораторії та можливості їх використання у STEM/STEAM/STREAM освіті.

Під час заходу учасники дізнались про напрями розвитку цифрової трансформації освіти в ЄС, ознайомились із структурою цифрової компетентності ЄС для освітян та інструментами її вимірювання (зокрема, на порталі “Дія” за допомогою інструменту “Цифрограм”), основними положеннями плану дій з цифрової освіти ЄС, навчальною програмою ЄС для шкіл eTwinning та можливості участі в ній українських освітян, онлайн курсами ЄС для неперервної підготовки освітян “European Schoolnet Academy” та ін.

                                   

Інформація про проєкт:

Назва проєкту: “Кращі практики ЄС у галузі STREAM освіти для майбутніх учителів” (STREAM) за програмою Erasmus+ Jean Monnet Module (101098885 – ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH-UA-IBA).

Основні цілі проєкту: розробка інноваційних навчальних матеріалів та інструментів для задоволення потреб молоді з метою сприяння кращому розумінню нею ЄС та його основних політик і цінностей;          удосконалення підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі STREAM, готових до роботи в європейському цифровому суспільстві; підвищення обізнаності українських освітян про ЄС та кращі практики ЄС у галузі STREAM освіти;

розробка навчальних програм з використанням кращих практик ЄС у галузі STREAM освіти.

Основні завдання проєкту: розробка нового навчального модуля “Кращі практики ЄС у галузі STREAM освіти” для студентів, майбутніх учителів; проведення цільового навчання для понад 190 освітян за кращими практиками ЄС у галузі STREAM-освіти; проведення семінару, підсумкової міжнародної конференції (за результатами проєкту); підготовка фахових наукових видань; створення бази портфоліо STREAM проєктів.

Контактна особа: Струтинська Оксана (o.v.strutynska@npu.edu.ua).

Сайт:  https://www.npu-stream.org.

Попередня Презентація проєкту Еразмус+ в рамках модулю Жан Моне «Досвід ЄС ...