Участь у круглому столі “Україна – Європа: разом у майбуття” (18.05.21 р., он-лайн)


18 травня 2021 р. НЕО в Україні взяли участь у круглому столі “Україна – Європа: разом у майбуття”, що було організовано ХНЕУ ім. С. Кузнеця за підтримки Представництва ЄС в Україні та департаменту Науки і освіти ХОДА. Захід проводився на платформі Zoom, до якого приєдналось близько 80 студентів та працівників університету.

Під час заходу учасників привітали Ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця Володимир ПОНОМАРЕНКО, Вікторія ДАВИДОВА – радниця з питань преси та інформації Представництва ЄС в Україні, Денис ЧЕРНІКОВ – експерт з питань євроінтеграції, менеджер проєкту «Інформаційна підтримка МЕРЕЖ ЄС в Україні».

Менеджер Національного Еразмус+ офісу (проєкт ЄС) в Україні Катерина ЖДАНОВА у своїй презентації зосередила свою увагу на ключових аспектах успішної участі в конкурсах з отримання грантів на обміни на навчання та практику, стажування і викладання, а також стипендії спільних магістерських програм Еразмус Мундус. Учасники отримали чіткі рекомендації та покрокові інструкції щодо участі в конкурсах та підготовки документів для досягнення успішних результатів. Спікер також представила нові можливості Програми Еразмус+ на 2021-2027 р. у сфері освіти та професійного розвитку, молоді і спорту.

Учасники також отримали змогу поспілкуватись та почути про досвід перебування у країнах ЄС, на прикладі студентів — учасників міжнародних програм студентської мобільності:

  • Холодна Катерина – учасниця Австро-української 2D програми підготовки бакалаврів за напрямами підготовки «Менеджмент, глобальні продажі і Маркетинг» з Університетом прикладних наук Верньої Австрії (м. Штаєр, Австрія)
  • Тешнер Ілля – учасник Португальсько-української програми двох дипломів з підготовки бакалаврів за спеціальністю «Управління міжнародним бізнесом» з Політехнічним інститутом Браганси в Португалії
  • Гаркуша Владислава Італійсько-українська програма двох дипломів підготовки магістрів «Глобальна економіка і бізнес», «Міжнародний бізнес» з італійським університетом ЮНІКАС
  • Безугла Ксенія – випускник Франко-української програми підготовки магістрів «Бізнес інформатика» з університетом Ліон-2 Люм’єр (Франція)

Дякуємо всім за участь!

Попередня Зустріч Національної команди експертів з реформування вищої освіти (14.05.2021, on-line)