Семінар «Європейські стандарти вільного руху товарів, послуг та осіб: перспективи для України» в межах проєкту Еразмус+ (15.03.2024 р., м. Вінниця)

15 березня 2024 р. у Донецькому національному університеті імені Василя Стуса відбувся семінар «Європейські стандарти вільного руху товарів, послуг та осіб: перспективи для України». Захід проведено в межах реалізації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне «Свобода руху товарів, послуг та осіб: досвід ЄС для України» Jean Monnet Module 101127358 – FREEGOOD – ERASMUS-JMO-2023-HEI-TCH-RSCH.

Семінар було організовано кафедрою конституційного, міжнародного і кримінального права юридичного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса за участі Навчально-наукового інституту розвитку академічного персоналу.

До заходу долучилось понад 40 стейкхолдерів, зокрема: Вінницького апеляційного суду Хмільницького міськрайонного суду Вінницької області, відділення Національної служби посередництва і примирення у Вінницькій області, Адвокатського об’єднання “БРИЛЯНТ ЛО ГРУП”, Юридичного бюро «Аґрум Юрис», ТОВ “Промавтоматика Вінниця” тощо.

З вітальними словами виступили проректор з наукової та навчальної роботи Донецького національного університету імені Василя Стуса Сергій РАДІО та в.о. директора Навчально-наукового інституту розвитку академічного потенціалу Світлана ЖИЛЬЦОВА, Елла ДЕРКАЧ, координатор проєкту. Під час заходу з презентаціями виступили Елла ДЕРКАЧ, професор кафедри конституційного, міжнародного і кримінального права Донецького національного університету імені Василя Стуса, Ірина КОВАЛЬ, декан юридичного факультету Донецького національного університету імені Василя Стуса, Ольга ТУРЧЕНКО, завідувач кафедри конституційного, міжнародного і кримінального права Донецького національного університету імені Василя Стуса, Юрій ГОЦУЛЯК, завідувач кафедри теорії та історії держави і права та філософії права Донецького національного університету імені Василя Стуса, Лілія АМЕЛІЧЕВА, професор кафедри цивільного права і процесу Донецького національного університету імені Василя Стуса, Тетяна МІХАЙЛІНА, професор кафедри теорії та історії держави і права та філософії права Донецького національного університету імені Василя Стуса. Спікери зосередили увагу на таких актуальних питаннях як: європейські стандарти вільного руху товарів, послуг та осіб в контексті євроінтеграційних процесів в Україні.

Під час заходу учасники ознайомились з європейськими стандартами вільного руху товарів та послуг, робочої сили,   актуальними питаннями міграційного права ЄС, ринку інтелектуальної власності, проблемами реалізації права на освіту у контексті свободи руху осіб та послуг, та дізнались про принципи реалізації свободи пересування фізичних осіб у ЄС.

Деталі про захід за посиланням.

Попередня Семінар «Європейські стандарти вільного руху товарів, послуг та осіб: перспективи ...