Kick-off зустріч проєкту DigiUni – Open Ukrainian Initiative (25.03.2024 р., м. Київ)

25 березня 2024 року команда Національного Еразмус+ офісу в Україні прийняла участь у зустрічі учасників міжнародного консорціуму університетів у DigiUni в Червоному корпусі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. До обговорення у форматі офлайн і онлайн долучилися представники усіх вітчизняних і зарубіжних партнерів.

«Проєкт DigiUni – Open Ukrainian Initiative є відповіддю на масштабні виклики, що постали перед українською системою вищої освіти у зв’язку з війною та міграцією. За умов, коли значна частина освітньої інфраструктури України пошкоджена або зруйнована, створення цифрової освітньої екосистеми України допоможе забезпечити безперервну, високоякісну, інклюзивну освіту незалежно від місця перебування учасників процесу», – відзначив у вітальному слові ректор КНУ Володимир БУГРОВ.

Проректорка з міжнародного співробітництва, координаторка проєкту від КНУ Ксенія СМИРНОВА зауважила, що «зустріч під вибухи є символом того, як незламно Університет працює попри зовнішні безпекові виклики».

Проєкт DigiUni – Open Ukrainian Initiative можливий завдяки налагодженню тісної взаємодії між українськими університетами, що надзвичайно важливо для розвитку вищої освіти в Україні в умовах війни, обмежених ресурсів та постійних змін. На цьому наголосила генеральна директорка Директорату європейської та євроатлантичної інтеграції МОН Олександра ГУСАК.

Олександра ГУСАК відзначила важливий внесок Національного Еразмус+ офісу в Україні, який забезпечував комунікацію між українською стороною і ЄС «для того, щоб ця історія набула такого злету».

Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні своєю чергою запевнила, що йдеться передусім про підтримку, партнерство, єдність, інновації та можливості.

Радниця-уповноважена Президента з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга БУДНИК переконана, що проєкт матиме величезний вплив на нашу систему освіти, а отриманими в його межах напрацюваннями ми зможемо поділитися зі світом.

Підготовлено з використанням матеріалів Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Попередня Презентація індивідуальних можливостей Еразмус+ в межах ESN Chernivtsi щорічній Асамблеї ...