Ініціатива Європейських Альянсів Університетів щодо активізації співпраці з Україною (13.03.2024 р., м. Страсбург)

13 березня 2024 р. в м. Страсбург, Франція проведено нараду представників Європарламенту, Єврокомісії, Міністерства освіти і науки України, Європейських Альянсів Університетів, ректорів/проректорів 15-ти українських університетів та Національного Еразмус+ Офісу в Україні щодо участі українських університетів в Альянсах Європейських університетів як повноправних партнерів.

Захід відбувся за підтримки Європейського університетського альянсу (EPICUR), Польського національного агентства з питань академічного обміну (NAWA) та програми Erasmus+ Європейського Союзу.

На зустрічі виступили Ewa KOPACZ, віцепрезидентка Європарламенту, Михайло ВИННИЦЬКИЙ, Заступник Міністра освіти і науки України, член Національної команди експертів з реформування вищої освіти Еразмус+ (HERE team), Світлана ШИТІКОВА, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні та ін.

Досвідом успішного залучення українських ЗВО до співпраці (як асоційованих партнерів) поділились представники діючих Альянсів – Prof. Graham Harrison (Euniwell), Prof. Anna Jurkowska-Zeidler (Sea-EU), Prof. Ludovic Thilly (EC2U), Prof. Grzegorz Robak (ENHANCE), Prof. Aurélien Krejbich (CIVICA). 

За результатами зустрічі було підписано спільну заяву щодо продовження співпраці українських університетів з європейськими партнерами у міжнародних проєктах, наукових дослідженнях, академічної мобільності. 

Заяви, виклики та очікування від співпраці з контактами українських університетів та альянсів представлені в документі за посиланням.

У листопаді 2024 року будуть опубліковані нові конкурси Програми Еразмус+, не пропустіть можливості!

Попередня Запитання до Національного офісу підтримки eTwinning – Україна