Зустріч координаторів європейських університетів “Working together as an alliance” (07.02.2024 р., м. Брюссель)

7 лютого 2024 р. команда Національного Еразмус+ офісу в Україні взяла участь у зустріч координаторів європейських університетів, що відбулася у м. Брюсселі.

Понад 150 учасників з 50 альянсів, представників Європейської комісії та Європейського виконавчого агентства з освіти і культури (EACEA). Серед основних тем, які розглядалися під час цього заходу, були майбутній пакет вищої освіти та управління грантами. Крім того, це була чудова можливість для альянсів обмінятися передовим досвідом, створивши простір для обміну ідеями за участю всіх зацікавлених сторін. 

Європейська Комісія надала інформацію та поради щодо пріоритетів Комісії на 2024 рік, тобто майбутнього пакету документів у сфері вищої освіти. Відкрита дискусія з альянсами допомогла краще зрозуміти можливості та виклики, з якими стикаються альянси європейських університетів. EACEA надала рекомендації та чіткі рамки для ефективного управління грантами. Під час заходу відбулося кілька сесій нетворкінгу та взаємодії. Альянси також мали можливість обмінятися передовим досвідом під час кількох секційних засідань, створивши простір для обміну ідеями за участю всіх зацікавлених сторін. 

Світлана ШИТІКОВА, координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні взяла участь у заході та наголосила на важливості співпраці між європейськими університетами та українськими закладами вищої освіти, підкресливши необхідність обміну досвідом і передовими практиками для покращення якості освіти в умовах сучасних викликів.

Підготовлено з використанням Poznan University of Technology.

Попередня Дискусія "Де освіта у стійкості та відновленні Україні?" (15.02.2024 р., ...