Нові проєкти для українських організацій у сфері спорту в межах Програми ЄС Еразмус+

Європейське виконавче агентство з питань освіти та культури Європейської Комісії оголосило результати відбору проєктів за напрямом «Спорт» Програми ЄС Еразмус+ конкурсу 2024 року. Із загальним доступним бюджетом понад 54 мільйони євро, 302 заявки були рекомендовані до фінансування, з яких: 100 проєктів співпраці, 169 проєктів малих партнерств, 22 проєкти з європейських спортивних заходів та 11 проєктів з розбудови потенціалу у сфері спорту.

Офіційне оголошення про результати конкурсу у сфері спорту містить інформацію лише про координаторів проєктів, а більш детальна інформація про партнерів буде оголошена після підписання грантових угод. Ми очікуємо більше інформації про проєкти з українськими партнерами на пізньому етапі.

Наразі, серед переліку підтриманих ЄС проєктів є 3 українські організації, які виступають у ролі координаторів проєктів з розбудови потенціалу у сфері спорту:

  • “МОЛОДЬ. НАУКА. СПОРТ. ЗДОРОВИЙ РУХ УКРАЇНИ”, координатор проєкту TEAMEUUADevelopment of Team Spirit for the Implementation and Incorporation of EU Values in Ukraine”;
  • “SHAKHTAR SOCIAL”, координатор проєкту “Pace for Health – Interactive football programme for physical development of internally displaced children”;
  • Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство “КОЛОС”, координатор проєкту “Beyond gender – Breaking stereotypes through sport”.

Українські організації зможуть скористатися досвідом європейських партнерів та розвинути свій потенціал для посилення інтернаціоналізації, а також сприятимуть залученню громад до спорту, фізичної активності та волонтерської діяльності.

Гранти ЄС на такі проєкти становлять до 200 000 євро на проєкт і покривають міжнародні та національні відрядження – витрати на проїзд та добові, оплату працівників організацій, закупівлю обладнання та субпідряди, а також витрати для розповсюдження інформації, публікації або переклади.

Інформація про профінансовані проєкти, їх опис та результати оновлюється на Платформі результатів проєктів Еразмус+.

Підготовлено за матеріалами Представництва Європейського Союзу в Україні та European Commission.

 

 

Попередня Новий набір UPSHIFT