Майстерня для координаторів проекту Темпус-IV «Підготовка педагогів та освітніх менеджерів до роботи з гетерогенними групами й організаціями

З 1 до 5 березня 2015 року у Фондовому університеті м. Хільдесхайм (Федеративна Республіка Німеччина) відбулася майстерня для координаторів проекту ЄС Темпус IV «Підготовка педагогів та освітніх менеджерів до роботи з гетерогенними групами й організаціями», у роботі якої взяла активну участь координатор проекту в Бердянському державному педагогічному університеті доцент Ольга Гуренко.

Учасники майстерні прозвітували про результати реалізації проекту в кожному університеті за рік, доповіли про особливості запровадження навчальних модулів для бакалаврату в університетах-партнерах, ознайомилися з незалежною експертизою навчальних модулів для бакалаврату (в БДПУ розроблялися два модулі: «Основи міжкультурної комунікації» (автор – професор Вікторія Загороднова), «Основи соціальної взаємодії між культурами, релігіями й мовами» (автори – професори Ігор Лиман та Вікторія Константінова)); взяли участь у низці ворк-шопів: «Технології та методи навчання в навчальних модулях для бакалаврату», «Менеджмент гетерогенної організації», «Стратегічний план розвитку інклюзивної освіти в регіоні».

Крім участі в груповій роботі координатор проекту в БДПУ доцент Ольга Гуренко давала інтерв’ю місцевій газеті («Хільдесхаймська німецька газета») про діалог культур у м. Бердянськ, особливості полікультурної освіти юного покоління в різних навчальних закладах міста, специфіку соціально-педагогічної діяльності в цій площині. Із закордонного відрядження Ольга Гуренко привезла багато нових цікавих ідей щодо реалізації проекту в БДПУ та регіоні.

Деталі за посиланнями:

http://www.mon.gov.ua/ua/regionalnews/45069-vikladachi-berdyanskogo-dergeavnogo-pedagogichnogo-universitetu-vzyali-uchast-u-pedagogichniy-maysterni-v-hildeshaymi

http://us.bdpu.org/majsternya-v-hildeshajmi.html
http://tempus.bdpu.org/

За інформацією Бердянського державного педагогічного університету

Попередня Лучани зрілого віку навчатимуться та проводитимуть свій вільний час у ...