Фінальна зустріч консорціуму проекту TEMPUS SUCSID в Києві (Україна)

21 – 25 вересня 2015 у м. Київі (Україна) відбулася зустріч консорціуму проекту TEMPUS SUCSID «Створення мережі міжуніверситетських Start-Up центрів для підтримки та просування студентських інноваційних проектів».
Зустріч була присвячена обговоренню основних досягнень, проблемних моментів у проекті і набутого досвіду, фінансової ситуації в проекті, питань підготовки фінального звіту, а також дисемінації результатів, досягнутих в ході проекту.

У зборах взяли участь представники університетів консорціуму з Великобританії, Франції, Португалії, Фінляндії, Білорусі, Молдови, представники університетів України: Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Харківського національного університету будівництва та архітектури, Харківського національного університету міського господарства імені А.Н. Бекетова, Сумського державного університету. представники університетів України: Харківського національного економічного університету імені Семена Кузнеця, Харківського національного університету будівництва та архітектури, Харківського національного університету міського господарства імені А.Н. Бекетова, Сумського державного університету.

Крім того, для участі в міжнародному семінарі «Вплив європейських проектів TEMPUS та набутий досвід”, який проходив в рамках зборів TEMPUS SUCSID, були запрошені зовнішні експерти в галузі бізнесу та освіти. Серед них:
Девід Перріш, – провідний британський бізнес-консультант у галузі креативної економіки;
Микола Дроботенко – керівник Фонду сприяння розвитку талановитої та обдарованої молоді;
Наталія Давидова – директор компанії OCTETIS LLC,
Тетяна Ковалюк – вчений секретар НМК в галузі знань “Інформатика та обчислювальна техніка” НМР МОН України.

Під час семінару міжуніверситетські стартап-центри відзвітували про досягнуті результати і про внесок в проект TEMPUS SUCSID в розрізі робочих пакетів, а також про те, як було організовано пілотування розроблених дисциплін, що дають навички в області розробки, презентації та просування інновацій, краш-тестування стартап-проектів, про діяльність стартап-центрів під час проекту і про плани подальшої роботи.

Крім того, журналісти 5-го національного телевізійного каналу висвітлювали фінальні збори проекту TEMPUS SUCSID і основні результати проекту у програмі «Вікно в Європу» https://www.youtube.com/watch?v=jeUdZuA9UQg.

Довідка:
Європейський проект «Створення мережі міжуніверситетських Start-Up центрів для підтримки та просування студентських інноваційних проектів» (SUCSID) реалізується в межах програми Tempus IV Європейського Союзу. Члени партнерства: університети України, Республіки Білорусь, Республіки Молдова, Королівства Швеція, Великої Британії, Португалії, Фінляндії. Важливою складовою проекту є залучення до роботи бізнес-інкубаторів європейських країн, асоціації ІТ-компаній «Інформаційні технології України», компаній, які займаються просуванням та підтримкою інновацій. Головною метою проекту є розвиток інноваційної та підприємницької діяльності в країнах-партнерах шляхом підвищення креативності, конкурентоспроможності та здатності до працевлаштування випускників університетів і розширення співпраці між університетами, інноваційними та інвестиційними компаніями для комерціалізації знань. Чотири Start-up центри створені в ході реалізації проекту в трьох країнах: Україні, Республіці Білорусь, Республіці Молдова. Більш докладна інформація на веб-сайті проекту: http://sucsid.competence.in.ua

Інформацію підготовив координатор проекту SUCSID в партнерських країнах – Золотарьова Ірина Олександрівна, ХНЕУ, e-mail: izolotaryova@gmail.com 

Попередня Інформаційний день в рамках виконання міжнародного грантового Проекту TEMPUS «Розвиток ...