Практичний курс в рамках проекту Жан Моне «Розвиток спільнот: Європейський досвід» в НПУ ім. М.П. Драгоманова (9-12.18, м. Київ)

28056782 1265172833584486 1604791287833192377 n9-12 лютого 2018 р. в НПУ ім. М.П. Драгоманова було проведено практичний курс для студентів факультету соціо-економічної освіти та управління НПУ ім. М.П. Драгоманова «Розвиток спільнот: Європейський досвід». Захід відбувся в рамках реалізації проекту Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне «Соціальна згуртованість в освіті та врядуванні: Європейські студії» (SCEGES) та тренінгового марафону програми Британської Ради в Україні “Активні Громадяни”.

В ході реалізації заходу були показані та практично відпрацьовані ефективні технології розвитку спільнот, які призвели до написання актуальних та перспективних соціальних проектів студентами кафедри менеджменту та інноваційних технологій соціо-культурної діяльності. Проводила захід академічний координатор проекту SCEGES доцент кафедри Марья Нестерова за підтримки завідуючої кафедри, професора Наталії Кочубей.

Захід відвідало понад 50 студентів та викладачів кафедри менеджменту та інноваційних технологій соціокультурної діяльності.

В результаті заходу учасники ознайомились з кращими практиками розвитку спільнот та отримали вичерпні консультації з питань технологій соціальної згуртованості та соціокультурного проектування, розробили власні соціальні проекти, що будуть подані на конкурс грантового фінансування Британської Ради та сприятимуть розвитку студентської спільноти НПУ ім. М.П. Драгоманова.
Деталі про захід за посиланням: https://www.facebook.com/SCEGES/

Додатково:
Інформація про проект «Соціальна згуртованість в освіті і врядуванні: Європейські студії» (SCEGES):
Період реалізації проекту: 1/09/2017-31/08/2020, отримувач гранту НПУ ім. М.П. Драгоманова. Академічний координатор: Марья Нестерова, marja@nesterova.com.ua, +380503113435 (what’s up), +38097-295-60-90 (viber).

Цілі та завданні проекту: розробка нових курсів у галузі дослідження європейської соціальної згуртованості, включаючи розробку методології та методів дослідження та викладання теоретичного та практичного матеріалу; проведення міжвузівської підготовки; розробка удосконалення програми професійної майстерності для лідерів громадянської спільноти та керівників державних адміністрацій.

Очікувані результати: створення модульного курсу, розробка двох відповідних нових заходів – круглого столу та веб-конференції з актуальних питань європейської інтеграції та розвитку громадянського суспільства в Україні; проведення 5 семінарів з актуальних тем питань ЄС; здійснення 2 навчальних візитів до країн-членів ЄС для обміну європейським досвідом; розробка віртуальної платформи, веб-порталу проекту; видання наукових праць про методологію проекту; розробка дидактичних матеріалів.

Попередня Вебінар в рамках проекту Жан Моне «Соціальна згуртованість в освіті ...