НФаУ бере участь у закордонних заходах за програмою Erasmus+ (18-30.10.18)

PMC 7568A 118-30 жовтня 2018 р. відбулося закордонне відрядження представників НФаУ до Медичного університету Варни з метою проходження стажування за грантовою програмою Erasmus+ КА 107. Це перший випадок кредитної мобільність для співробітників Staff mobility for training в рамках міжуніверситетської угоди між НФаУ та Медичним університетом Варни (Болгарія). НФаУ представляли помічник ректора Яковлєва О.Ю., начальник відділу з академічної мобільності Скрипник О.О.

Відрядження передбачало цілу низку заходів: участь у III форумі з міжнародного партнерства «Внесок міжнародної співпраці у інтернаціоналізацію університетів», у науково-практичній конференції «5-й бізнес-форум з фармації», яка була присвячена десятиріччю з дня заснування фармацевтичного факультету Медичного університету Варни; візит до міжнародного відділу Медичного університету Варни (знайомство з організацією роботи університету щодо здійснення PR-стратегії, методи брендування, які використовуються в роботі із залучення потенційних студентів на навчання, форми та види анкетувань під час роботи приймальної комісії та протягом навчання); зустріч зі Світланою Панайотовою, координатором міжнародної співпраці за програмою Erasmus+ відділу міжнародних відносин Медичного університету Варни, який очолює доктор Анета Докова, ділову зустріч із проректором з міжнародних відносин професором Тодоркою Костадіновою.

Серед здобутків відрядження: обговорено питання розвитку співпраці університетів із заступником декана факультету, доцентом кафедри медико-біологічних наук науково-дослідного сектора з фармакології, хімії, біохімії та біології Мігленою Тодоровою та професором кафедри біохімії, молекулярної медицини та нутригеноміки Бістрою Галунською, яка в 2017 р. відвідала НФаУ за програмою Erasmus+ з метою викладання лекцій майстер класу англійською мовою для студентів, аспірантів та викладачів НФаУ, а нині є координатором факультету фармації з грантових програм.

Делегація НФаУ також мала можливість взяти участь у науково-практичній конференції «5-й бізнес форум з фармації» (25-27 жовтня), під час якої болгарська сторона презентувала найбільш актуальні та вагомі досягнення в галузі фармації й окреслила перспективні напрямки наукових досліджень з ЗВО-партерами за Erasmus+.

Встановлено контакти зі Школою здоров’я Університету м. Сетубал (Португалія) з метою обговорення можливостей співпраці в галузі біотехнології; із кафедрою біохімії фармацевтичного факультету Варни – щодо співпраці в галузі біохімічних досліджень; із кафедрою фармацевтичного менеджменту – щодо співпраці в галузі соціальної фармації.

Попередня У СумДУ обговорили питання підтримки сталості результатів виконання міжнародних грантових ...