Огляди ОЕСР на тему доброчесності в освіті: Україна 2017 (27.03.17, Київ)

27.03.2017 р. представники Національного Еразмус+ Офісу та Національної команди експертів з реформування вищої освіти (проекти ЄС) взяли участь у презентації звіту «Огляди ОЕСР на тему доброчесності в освіті: Україна 2017», яка відбулася в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка за участі Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та Директора департаменту освіти і навичок Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) Андреаса Шляйхера. З вітальним словом до учасників також виступили ректор КНУ Леонід Губерський та виконавчий директор Міжнародного фонду «Відродження» Євген Бистрицький. У презентації взяли участь українські та іноземні експерти, представники центральних органів влади, міжнародних і громадських організацій, аналітичних центрів та освітяни.

На заході були представлені результати дослідження ОЕСР щодо основних порушень доброчесності в освітній системі України. Висновки та рекомендації звіту базуються на вивченні нормативних документів, статистичних даних, досліджень, опитувань та інтерв’ю на усіх рівнях освіти з усіма основними зацікавленими сторонами.
Андреас Шляйхер також представив рекомендації ОЕСР, що стосуються зниження ризиків виникнення порушень доброчесності та відновлення суспільної довіри до освіти.

Звіт «Огляди ОЕСР на тему доброчесності в освіті: Україна» відкритий для вільного доступу за посиланнями:
http://mon.gov.ua/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8%202017/11/oecdrev-ua-kp293-out2-(1).pdf (укр.)
http://www.oecd-ilibrary.org/education/oecd-reviews-of-integrity-in-education-ukraine_9789264270664-en (англ.).

Більше деталей про заходи, присвячені Звіту, можна дізнатися за посиланнями:
http://www.univ.kiev.ua/news/8550
http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2017/03/27/v-mon-prezentovano-zvit-oesr/
https://www.youtube.com/watch?v=IQqjnqPB2P4

Довідково: ОЕСР – Організація економічного співробітництва та розвитку – міжнародна організація, що об’єднує 34 країни світу і створена з метою координації економічної політики країн-членів ОЕСР та погодження програми допомоги країнам, що розвиваються. 70 країн мають статус партнерів ОЕСР, беручи участь у багатьох сферах її діяльності. За впливом ОЕСР належить до трійки провідних світових економічних установ, поряд з МВФ та Світовим банком.
Співробітництво між Україною та ОЕСР розпочалося в 1997 році шляхом підписання Кабінетом Міністрів України та ОЕСР Угоди щодо привілеїв, імунітетів та пільг, які надаються ОЕСР на території України. Угоду було ратифіковано Верховною Радою України в липні 1999 року (Закон України від 07.07.99 № 850-XIV).

Попередня Заходи від Центру ім. Жана Моне з євростудій НАУКМА за ...