17 українців виграли стипендії спільних магістерських програм Еразмус Мундус

17 українців отримали стипендії цьогорічного конкурсу 2024 року на навчання на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус у провідних університетах Європи в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+. Серед них 14 жінок та 3 чоловіків з Дніпра, Києва, Львова, Сум, Тернополя та Харкова.

14 студенток та 3 студенти з України розпочнуть своє навчання на Еразмус Мундус програмах вже восени цього року у відомих університетах Бельгії, Греції, Іспанії, Латвії, Мальти, Нідерландів, Німеччини, Португалії, Сербії, Франції, та Швеції. Основними предметними областями, які обрали наші студенти, є: великі дані в інформаційних технологіях, політика в галузі управління та прав людини, нейронауки, біомедична та мембранна інженерія, суспільство та політика, культура та лексикографія, урбаністика та сталий розвиток.

Спільні магістерські програми Еразмус Мундус – це унікальні магістерські програми, що розроблені партнерством університетів мінімум з двох країн Європи, які надають гранти кандидатам з усього світу та покривають витрати на навчання, трансфери, візу, страхування, щомісячну стипендію в 1 000 євро тощо. Окрім основних освітніх програм, студенти отримують можливість відвідувати мовні курси та поїхати на практику, а також дізнатись більше про держави-члени ЄС, нові традиції та культури разом з одногрупниками з усього світу.

На сьогодні вже 465 українських студентів навчалися та навчаються на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус з 2014 року. Окрім освітньої місії, вони виконують ще одну важливу роль «амбасадорів», які сприяють і підтримують Україну в Європі, а при поверненні – сприятимуть розвитку та реформам у своїй державі.

Цього року, Еразмус Мундус святкує 20 річний ювілей. З 2004 року, після відкриття можливостей ступеневої академічної мобільності для країн всього світу, Європейська Комісія надала фінансування 749 українцям. Більше 600 випускників спільних магістерських та докторських програм працюють у різних сферах, секторах України та інших країн й роблять внесок до перемоги України, впроваджують ключові реформи у державному та приватному секторах, в освітніх та дослідницьких інституціях, органах влади, стартапах, інноваційних компаніях та інших. Дізнайтесь більше про Вплив Програми ЄС Еразмус Мундус за покликанням тут.

 

Дізнайтеся більше про можливості отримання стипендій Еразмус Мундус за посиланням.

Попередня Міжнародна науково-практична конференція «Інтернаціоналізація вищої освіти України у глобальному поступі» ...