36 українців виграли гранти «Еразмус+» на навчання в магістратурі кращих університетів Європи


36 українців з 2 756 переможців цьогорічного конкурсу з усього світу будуть навчатися на спільних магістерських програмах у провідних університетах Європи за фінансової підтримки Програми Європейського Союзу «Еразмус+». Серед них 25 жінок і 11 чоловіків з Києва, Чернівців, Острога, Львова, Херсону, Маріуполя, Одеси, Ужгорода, Дніпра та Харкова. Ще 117 студентів з України резервного списку мають шанс на стипендію.

Всього на конкурс 2021 р. від України подали 162 заявок з-поміж 12 271 заявок від кандидатів з 167 країн світу. Таким чином, Україна входить до ТОП-25 країн, які показали найкращі результати під час конкурсу. Крім того, 551 заявок подали кандидати з країн Східного партнерства (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія та Молдова), з яких 118 кандидат отримав грант. Українці знову показала найкращий результат в межах кран Східного партнерства.

Студенти з України розпочнуть своє навчання на спільних магістерських програмах «Еразмус Мундус» вже восени цього року у відомих університетах Бельгії, Чехії, Естонії, Фінляндії, Німеччини, Греції, Ірландії, Італії, Іспанії, Швеції та Великобританії. Основними предметними областями, які обрали наші студенти, є: література, ЗМІ та культура; європейські та євразійські студії; інженерні та програмні системи; інноваційна медицина та охорона здоров’я; хімія; математика; політика, економіка та суспільство.

На сьогодні вже 281 український студент навчається на спільних магістерських програмах «Еразмус Мундус» з 2014 року – 167 магістрів та 14 аспірантів. Окрім освітньої місії, вони виконують ще одну важливу роль «амбасадорів», які сприяють і підтримують Україну в Європі, а при поверненні – сприятимуть розвитку та реформам у своїй державі.

Додатково:

ЕРАЗМУС+ – це Програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання впродовж життя, працює задля освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян Європейського Союзу та поза його межами у сферах освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. Програма Еразмус+ підтримує навчальну мобільність, проєкти і партнерства співпраці організацій, розвиток політики та співробітництва. В межах Програми відкрито безліч можливостей для всіх груп населення та різних типів організацій.

Спільні магістерські програми «Еразмус Мундус» – це унікальні та престижні магістерські програми, що розроблені партнерством університетів мінімум з двох країн Європи, які надають гранти кандидатам з усього світу та покривають витрати на навчання, трансфери, візу, страхування, щомісячну стипендію в 1 000 євро тощо. Окрім основних освітніх програм, студенти отримують можливість відвідувати мовні курси, а також дізнатись більше про країни Європи, нові традиції та культури разом з одногрупниками з усього світу.

Дізнайтеся більше про можливості отримання стипендій «Еразмус Мундус» за посиланням.

За додатковою інформацією звертайтеся до Національного Еразмус+ офісу в Україні через сайт та сторінку у мережі Facebook.

Попередня VІ Українсько-польський науковий форум «Східна політика Європейського Союзу: здобутки, виклики ...