7 українських закладів вищої освіти розроблятимуть та впроваджуватимуть спільні магістерські програми в межах Програми ЄС Еразмус+

Цього літа сім організацій з України стали партнерами проєктів напряму Еразмус Мундус в рамках Програми Європейського Союзу Еразмус+. Загалом, у конкурсі до фінансування було відібрано 34 проєкти, з яких 6 проєктів будуть реалізовуватись за участі закладів вищої освіти та інших організацій України з Дніпра, Києва, Тернополя та Сум. Результати конкурсу 2024 року були повідомлені Європейською Комісією та Європейським агентством з питань освіти і культури Представництву ЄС в Україні.

Дані проєкти ставлять на меті  викладання магістерських програм Еразмус Мундус спільно міжнародними партнерствами закладів вищої освіти з різних країн світу та іншими академічними або неакадемічними партнерами, що мають особливий досвід та професійну зацікавленість у певних освітніх напрямах чи професійних сферах.

До складу консорціумів проєктів напряму Еразмус Мундус в якості партнерів та асоційованих партнерів увійшли 5 закладів вищої освіти України:

  • Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», партнер проєкту “Mathematical Modelling, Simulation and Data Science for Industrial and Societal Challenges“;
  • Національний університет біоресурсів і природокористування України, асоційований партнер проєкту “Leading International Vaccinology Education for Innovation“;
  • Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, асоційований партнер проєкту “EMJM ENVIRONMENTAL CONTAMINATION AND TOXICOLOGY + ONE HEALTH“;
  • Сумський державний університет, асоційований партнер проєкту “Research and Innovation in Higher Education“;
  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка, асоційований партнер проєкту “Erasmus Mundus Joint Master’s programme in Surface, Electro, Radiation, and Photo-chemistry“.

Крім того, в проєктах Еразмус Мундус українські організації входитимуть до консорціумів з такими країнами: Австрія, Бангладеш, Бельгія, Бразилія, Буркіна-Фасо, Велика Британія, Венесуела, В’єтнам, Гана, Греція, Данія, Індія, Іспанія, Італія, Камерун, Канада, Китай, Люксембург, Мексика, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, ПАР, Південна Корея, Польща, Португалія, США, Танзанія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Чехія, Швейцарія, Швеція, Японія.

З 2021 року одинадцять українських заклади вищої освіти залучені до реалізації 11 проєктів з Викладання спільних магістерських програм Еразмус Мундус та 3 проєків з Розроблення магістерських програм Еразмус Мундус як та координатори, партнери та асоційовані партнери. 138 стипендіатів з України отримали фінансування для навчання на спільних магістерських програмах Еразмус Мундус.

Підготовлено за матеріалами Представництва Європейського Союзу в Україні.

Попередня Український молодіжний форум 2024 «Вільні мріяти!» (10-12.08.2024 р., м. Київ)