Було відібрано 7 нових проєктів для організацій-провайдерів професійної освіти в межах Програми ЄС Еразмус+

Сім нових проєктів за участі 20 організацій-провайдерів професійної / професійно-технічної та фахової передвищої освіти з України було відібрано в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+ для розбудови потенціалу у сфері професійної освіти. Загалом із 299 поданих заявок до фінансування було відібрано 72 проєкти.

Українські організації скористаються досвідом європейських партнерів і посилять свій потенціал для впровадження реформ у сфері професійної/професійно-технічної та фахової передвищої освіти.

Відібрані для фінансування проєкти будуть реалізовуватися спільно з 55 партнерами з 16 країн: Австрії, Азербайджану, Бельгії, Вірменії, Греції, Грузії, Італії, Латвії, Мальти, Молдови, Німеччини, Норвегії, Польщі, Словаччини, України та Чехії.

З 20 партнерів з України 17 організацій долучені як повні партнери та 3 – як асоційовані партнери і представлятимуть 7 закладів вищої освіти з Дніпра, Кам’янець-Подільська, Києва, Одеси, Харкова, Херсона, 3 центри професійної/професійно-технічної освіти з Кривого Рогу, Одеси, Хмельницька, 3 училища з Луцька, Львова, Рівного, 4 коледжі з Дніпра, Львова, Тернополя, ГО «Інститут професійних кваліфікацій», ГО «ОСВІТА 360» та Міністерство освіти і науки України.

Грант ЄС для кожного проєкту складає від 100 до 400 тис. євро та передбачений для фінансування професійного розвитку працівників закладів, які спільно з партнерами будуть працювати над вдосконаленням освітніх програм, розроблення інновацій та навчально-методичних ресурсів, проведенням заходів та навчальних візитів, розвитком сучасної інфраструктури тощо. Тривалість впровадження діяльності від 1 до 3 років.

З 2022 р. 25 партнерів з 12 країн світу та 7 провайдерів професійної освіти з України впроваджують 3 проєкти з розбудови потенціалу професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти.

Підготовлено з використанням матеріалів Представництва Європейського Союзу в Україні.

Попередня Українські університети виграли 35 нових проєктів Жан Моне з питань ...