Е_logo

Для керівників закладів, Еразмус координаторів ІROs, студентів та працівників ЗВО у кого є проєкти мобільності ІСМ

Україна працює на безпекою українських та іноземних громадян, допомагаючи кожному. Активно ведутьс переговори про зелені коридори, проте безпечних 100% шляхів наразі немає… Росія бомбить все навколо знищуючи мирних громадян та загарбуючи наші міста та блокує громадян залишаючи без їжі, води і без зв’язку… Повідомляйте та інформуйте ваших партнерів правду про злочини Росіїї в Україні!!!

Важлива інформація для українських та іноземних студентів та працівників закладів освіти, які мають Еразмуси та які евакуюються з України залізничним транспортом.

Знаходьте безпечні евакуаційні коридори, організовані для переміщених громадян (refugees, relocated). Зокрема, формуються групи з громадян інших країн для їх перевезення. На вокзалах Львова, Києва, Ужгорода, Чопа працюють англомовні волонтери, які наддадуть необхідну інформацію. Контактуйте Еразмус координаторів /тих хто відповідає за міжнародну діяльність у Вашому закладі, можливості грантів є, європейські заклади мають багато гнучкості. Європейські заклади мають повідомити свої Національні агентства Еразмус+. У волонтерських пунктах Закарпатської та Львівської області можна також отримати медичну допомогу, їжу, в тому числі вегетаріанську. Перехід кордону через міжнародні пункти для студентів за Еразмусом та іноземців здійснюється за спрощеною процедурою. Укрзалізниця публікує щодня близько 21:00 графік руху на наступну добу. У графіку руху зазначена низка поїздів, які курсують до Польщі, Угорщини та Чехії.

Контакти національних агентств Еразмус+: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/national-agencies

Cписок університетів та партнерів Erasmus+ International Credit Mobility – завантажити тут

Також ми збираємо можливості про академічну мобільність, будемо оновлювати постійно, запрошуємо долучатись всіх хто знає – завантажити тут.

Є Асоціації студентів Еразмус+ в Україні ESN Kyiv ESN Chernivtsy http://esnkyiv.org/ вони теж зможуть долучитись до пошуку контактів в Україні у разі такої можливості, зокрема Європейська асоціація студентів Еразмус+ – https://www.esaa-eu.org/news/latest-news/detail/esaa-project-spreading-erasmus-in-lockdown.

Якщо Ви в розпачі та не знаєте що робити, на сайні кожного українського університету у Львові є контакти міжнародних відділів, контактуйте та попросіть про допомогу. Ніхто не залишається байдужим! Війна і горе у нас одні, боротьба тільки разом у співпраці та взаємодії!

Звертаємо увагу!!! ВАЖЛИВО і ОБОВ’ЯЗКОВО тримати звязок зі своїм університетом і отримати лист номінації!!! Без номінації та запрошення, міінституційної угоди між університетами та угодою на навчання/прктику – визнання мобільності Еразмус+ не можливе та не може бути профінансоване!!!

Щодо виїзду студентів чи працівників – чоловіків під час воєнного стану регулюється відповідною Постановою КМУ від 12.03.2022 №264 – завантажити тут, опис – за посиланням тут.

Short letter to Erasmus+ Agency or Erasmus Coordiantors:

Dear Erasmus+ National Agency and Erasmus Coordiantors!

I am a Ukrainian student from ________ University. I am now unsafe and are looking for the mobility opportunity to be displaced to your university, if possible, under Erasmus+ Programme. It is impossible to contact our coordinators or partners, due to several reasons.

Please help to organize soonest. My departure is possible to organize from ____(Lviv/ …). My contacts are: tel./viber/whatsapp/telegram/etc…email… I am ready to provide any other required information urgently which is at my disposal

Would appreciate your urgent help!!!

Yours, name and surname

Попередня Вниманию образовательного сообщества России (від МОН України)