До уваги учасників проєктів Еразмус+, хто перебуває за кордоном, але бажає повернутись в Україну після 17 березня 2020 р. у період тимчасового обмеження перетину державного кордону (оновлено)


У зв’язку із тим, що із 0:00 17 березня (опівночі між 16 та 17 березня) Україна припинила міжнародне регулярне пасажирське сполучення, громадяни України та іноземці, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території України, не зможуть прибути до України регулярним пасажирським сполученням – рейсовим літаком, потягом чи автобусом.

Для тих громадян, які бажають повернутись в Україну після 17 березня просимо:

  – Зареєструватись у спеціальній системі Друг для повідомлення МЗС про себе;

  – Ознайомитись із інформацією від Міністерства закордонних справ України. Роз’яснення від МЗС України: що треба знати про в’їзд на територію України та консульську допомогу у зв’язку з #COVID-19 (українською мовою); MFA of Ukraine Q&A: Coronavirus (COVID-19) (in English); 

  – Звернутись до відповідного Посольства чи Консульства України у країні та регіоні, де Ви перебуваєте, електронною поштою, телефоном гарячої лінії на їхній офіційній сторінці або ж через сторінки Посольств і Консульств у соцмережах.

Додатково: Все, що треба знати про ситуацію з коронавірусом в Україні (офіційний інформаційний портал КМУ)за посиланням тут.

Запрошуємо звертатись у разі потреби у допомозі.

Бажаємо Вам безпечного повернення додому і здоров’я!

Команда НЕО в Україні

Попередня Опитування з міжнародної кредитної мобільності Еразмус+ ПРОДОВЖЕНО