Два нові проєкти для організацій-провайдерів професійної (професійно-технічної) освіти в межах Програми ЄС Еразмус+

Два проєкти за участю п’яти організацій-провайдерів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти (ПТО) з України були відібрані в рамках Програми Європейського Союзу Еразмус+ для розбудови потенціалу у сфері ПТО. Загальна сума фінансування ЄС двох грантів становить понад 664 014 євро. Загалом із 121 поданих заявок до фінансування було відібрано 58 проєктів.

Ці 2 проєкти: Beyond Europe with Microcredentialsта VET partnership for Green and Smart Electricity in Buildings зосереджені на модернізації освітніх програм, розвитку мікрокредитів та зміцненні інтернаціоналізації в закладах ПТО.

5 партнерів з України представляють 1 заклад вищої освіти, 2 професійних ліцеї, навчально-методичний центр та Національне агентство кваліфікації: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Державний навчальний заклад “Дніпрорудненський професійний ліцей”, Рокитнівський професійний ліцей, Навчально-методичний центр ПТО освіти і навчання в Донецькій області, Національне агентство кваліфікацій.

Серед проєктних команд також 23 партнери з 10 країн, які представляють Албанію, Болгарію, Вірменію, Грузію, Німеччину, Норвегію, Північну Македонію, Сербію, Туреччину, Чорногорію.

Українські організації скористаються досвідом європейських партнерів і розширять свій потенціал для впровадження реформ у сфері професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти у тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України та іншими зацікавленими сторонами.

База проєктів-переможців конкурсу 2022 р. з Розвитку потенціалу професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти (CBVET)за покликанням тут. Коротко опис проєктів – за покликанням тут.

Додатково: Еразмус+ – це Програма Європейського Союзу, яка через підтримку навчання впродовж життя, працює задля освітнього, професійного та особистісного розвитку громадян Європейського Союзу та поза його межами у сферах освіти, професійної підготовки, молоді і спорту. Програма Еразмус+ підтримує навчальну мобільність, проєкти і партнерства співпраці організацій, розвиток політики та співробітництва. В межах Програми відкрито безліч можливостей для всіх груп населення та різних типів організацій.

За додатковою інформацією звертайтеся до Національного Еразмус+ офісу в Україні через сайт та сторінку у мережі Facebook.

За матеріалами Представництва ЄС в Україні

Попередня A child with maths anxiety may become a parent or ...