П’ятий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури від Creative Europe Desk Ukraine (02.11.2023 р., м. Київ)

2 листопада в м. Київ Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні за підтримки Українського культурного фонду та проєкту ‘Restoring Ukraine together’, що реалізується мережею захисту національних інтересів ‘АНТС’ за фінансової підтримки Європейського Союзу, Громадський Простір та Громадське радіо провели П’ятий міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. До участі приєдналось понад

ПРОГРАМА заходу. 

ПРЕЗЕНТАЦІЇ спікерів та корисні матеріали.

ВІДЕОЗАПИС заходу.

БРОШУРА «Програма ЄС «Креативна Європа» в Україні.

Спікерами заходу були представники різних організацій та ініціатив, таких як Національне бюро програми ЄС “Креативна Європа” в Україні, проєкт “Restoring Ukraine together”, ГО Агенція європейських інновацій, “House of Europe”, “EU4Culture”, “Національний Еразмус+ офіс в Україні, програма USAID “Конкурентоспроможна економіка України”, Український культурний фонд, Український інститут книги, міжнародний фонд “Відродження” тощо.

Під час заходу учаснити мали можливість дізнатись про:

  • можливості грантової підтримки від українських інституцій, програм та ініціатив
  • можливості від європейських та міжнародних програм
  • актуальну інформацію сектору культури

Додатково, учасними мали змогу обмінятись власним досвідом та зустріли потенційних партнерів для майбутніх проєктів. В рамках заходу також провели воркшопи від українських та міжнародних організацій, які допомагають ефективно знаходити грнати на проєкти. 

В рамках заходу також відбулись:

  • воркшоп про проєктний менеджмент в сфері культури та грантовий менеджмент
  • дискусія про інклюзивне відновлення української  культури та креативних секторів від проєкту ‘Restoring Ukraine together’, що реалізується мережею захисту національних інтересів ‘АНТС’ за фінансової підтримки Європейського Союзу
  • дискусія за участі проєктних менеджерів бюро програми «Креативна Європа» з різних країн-учасниць програми
  • воркшоп від Українського культурного фонду у світлі відкриття нового грантового сезону

Від команди НЕО в Україні до заходу долучилась Катерина ЖДАНОВА, представивши Програму ЄС Еразмус+ на 2021-2027 рр., ключові напрями у сферах освіти, молоді та спорту, а також пріоритети та основні кроки для участі у Програмі, зокрема роботу з порталами та реєстрацію організації, Programe Guide, тощо. Спікер надала чіткі рекомендації для представників різних організацій щодо їх потенційної участі та ініціації проєктів спільно з українськими та європейськими партнерами, що відповідають викликам сьогоденні у відбодові України у післявоєнний період.

 

Довідково:

“Креативна Європа” – це програма Європейського Союзу, спрямована на підтримку культурного, креативного та аудіовізуального секторів. Метою програми є захист, розвиток та промоція європейського культурного та мовного розмаїття та спадщини, а також підвищення конкурентоспроможності та економічного потенціалу сектору культурних та креативних індустрій, зокрема аудіовізуального. Україна стала учасницею програми у 2016-му році. З того ж часу українські заявники можуть отримувати грантову підтримку у понад 30 різних конкурсах. Загальний європейський бюджет програми 2021-2027 років складає 2,44 млрд євро. Наразі програма працює у 40 країнах.

В Україні постійно працює Національне бюро програми, яке надає консультаційну підтримку українським заявникам та поширює актуальну інформацію про програму. 

Контакти Бюро в Україніhttps://creativeeurope.in.ua, creativeeurope.in.ua@gmail.com, Telegram-канал: https://t.me/creativeeuropeua.

Попередня Онлайн-захід «Відверта розмова з Михайлом Винницьким» (02.11.2023 р., онлайн)