Нові 14 проєктів для альянсів європейських університетів разом за участі України посилять співпрацю у сфері вищої освіти в межах Програми ЄС Еразмус+

Генеральний Директорат Європейської Комісії з питань освіти, культури, молоді та спорту відібрав до фінансування 14 нових Європейських альянсів університетів в рамках конкурсу 2024 Програми Європейського Союзу Еразмус+. Таким чином, загальна кількість альянсів досягла 64, що відповідає меті європейської стратегії для університетів – створити щонайменше 60 альянсів до середини 2024 року.

64 альянси об’єднують майже 2 200 асоційованих партнерів з неурядових організацій, підприємств, місцевих і регіональних органів влади та закладів вищої освіти з країн Болонського процесу, в тому числі близько 40 університетів України.

Чотирнадцять нових проєктів за участю 130 закладів вищої освіти, в тому числі за участі України, отримають підтримку для створення альянсів європейських університетів в розмірі до 14,4 млн євро кожен на 4 роки, щоб розпочати свою діяльність вже цієї осені.

Альянси європейських університетів мають на меті підвищити міжнародну конкурентоспроможність університетів Європи та сприяти поширенню європейських цінностей та ідентичності шляхом розвитку довгострокової структурної, стратегічної та стійкої співпраці між закладами вищої освіти.

Відібрані 14 проєктів впровадять довгострокову спільну стратегію для освіти задля розвитку суспільства у поєднанні з дослідженнями та інноваціями; побудують європейські міжуніверситетські кампуси для студентів і працівників, які навчатимуться та працюватимуть у різних європейських країнах, різними мовами, у різних секторах та академічних дисциплінах; створять європейські команди задля розбудови інноваційної екосистеми з метою вирішення поточних та майбутніх суспільних викликів.

З часом альянси європейських університетів об’єднають все більше факультетів, кафедр, працівників і студентів, пропонуючи більш інноваційну педагогіку, засновану на викликах і міждисциплінарних підходах, впроваджуючи більше спільних інклюзивних та орієнтованих на громади та суспільство освітніх програм.

Детальніше за посиланням.

Попередня Щодо моніторингу проєктів МТД – Програми ЄС Еразмус+ (подання до ...