Презентація проєкту Еразмус+ Жан Моне «Інтеграція Європейських цінностей до української освіти, науки та спорту» (26.10.2023 р., Чернівці)

26 жовтня 2023 р., у Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича відбулась презентація проєкту Еразмус+ Жан Моне. Захід відбувся в межах реалізації проєкту Програми Європейського Союзу Еразмус+ напряму Жан Моне «Інтеграція Європейських цінностей до української освіти, науки та спорту».

До заходу долучилось понад 40 студентів майбутніх вчителів з фізичної культури факультету фізичної культури та здоров’я людини університету, науковці, запрошені гості.

Під час заходу з доповідями виступили Роман ПЕТРИШИН, доктор фізико-математичних наук, професор, ректор Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича,  Петро КРАЙНІК, менеджер напряму Жан Моне з Національного Еразмус+ офісу в Україні (проєкт ЄС).

Представник НЕО в Україні у своєму виступі зосередив увагу на цінностях ЄС, їх інтеграції та поширенні в Україні, досвіді та ролі ЄС у підтримці демократії, розповів про можливості Програми ЄС Еразмус+ для студентів, про синергію та міжпроєктну співпрацю.

Координатор проєкту кандидат наук з фізичного виховання та спорту, доцент Ярослав ГАЛАН  зосередив увагу на основній меті проєкту, яка полягає у вивченні досвіду ЄС у впровадженні європейських цінностей у сфері освіти, науки та спорту. На цій основі планується розробка зимових та літніх шкіл, підготовка та публікація рекомендацій. Цільові групи: студенти, викладачі, науковці, державні службовці, політики, представники громадських організацій. На презентації проєкту відбулось ознайомлення із ключовими ініціативами. Була представлена команда, яка стоїть за його реалізацією, а також у всіх була можливість висловити свої думки та пропозиції. Команда проєкту: доктор педагогічних наук, професор Ярослав ЗОРІЙ та доктор педагогічних наук, професор Юрій МОСЕЙЧУК розказали про можливості для студентів. Доктор філологічних наук, професор Ян КАПРАНОВ наголосив на важливості інтеграції європейських цінностей у сучасний навчальний процес студентів.

Під час заходу учасники ознайомились з умовами проєкту та дізнались про основні етапи реалізації.

Підготовлено з використанням матеріалів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Додатково:     

Інформація про проєкт:

«Інтеграція Європейських цінностей до української освіти, науки та спорту», координатор Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, мета проєкту полягає у вивченні досвіду ЄС у впровадженні європейських цінностей у сфері освіти, науки та спорту, основними результатами модулю стануть: база даних з матеріалами про європейські цінності у сфері освіти, науки та спорту для викладання та дослідження.

Ярослав ГАЛАН 

Посилання на відео.

Попередня V стратегічна сесія «Українські студії в славістиці: візуалізація» (26.10.2023 р., ...