Презентація української вищої освіти під час конференції Європейської асоціації міжнародної освіти (17-20.09.2024 р., м. Тулуза)

17-20 вересня 2024 р. делегація з України взяла участь у заходах Міжнародної конференції Європейської асоціації міжнародної освіти (ЕАІЕ) за підтримки організаторів та проєкту DAAD, який координує Університет Ганноверу та у співпраці з Українським державним центром міжнародної освіти при МОН України і Національним Еразмус+ офісом в Україні. Захід відбувся у м. Тулуза, Франція.

Підготовча робота делегації включала внесення інформації на платформу конференції, створення контенту і дизайну стенду та роздаткових матеріалів. Координаційні зустрічі з підготовки було проведено напередодні конференції Наталією Бутич, координаторкою проєкту DAAD MOI. Дякуємо команду Харківського національного університету імені В.І. Каразіна за професійний дизайн стенду.

Найпотужнішим представленням ситуації в Україні, вже другий рік під час конференції стала експозиція ініціативи українських студентів Unissued Diplomas, яка не залишила байдужим жодного учасника конференції та виставки.

Конференція ЕАІЕ зібрала понад 7000 професіоналів з усього світу, які опікуються розвитком міжнародної співпраці та серед іншого, іноземними студентами.

Всі панельні дискусії, тренінги та семінари під час конференції були присвячені новаціям розвитку інструментів інтернаціоналізації. Окрема сесія була присвячена майбутньому плануванню програм ЄС у сферах освіти і науки на новий період після 2027 р. Також дискутували про майбутнє міжнародної освіти міністри освіти різних країн світу під час панельної сесії.

Українська освіта була представлена Українським державний центром міжнародної освіти, Національним Еразмус+ офісом в Україні та командами 18 університетів з України.

Цього року, українські учасники були спікерами на 4 сесіях, під час спеціальної сесії Європейської Комісії щодо підтримки України та сесії щодо майбутнього програм ЄС у сферах освіти і науки, долучились до сесій Європейських альянсів університетів, семінарів, тренінгів та провели низку зустрічей з новими та довгостроковими партнерами.

4 дні заходу працював стенд Українська вища освіта, де були представлені матеріали українських закладів та відбувались постійні зустрічі.

Важливо відмітити потужний інтерес учасників конференції до України та готовності підтримки стільки скільки потрібно, про яку говорили відвідувачі з різних країн світу та континентів.

Серед відвідувачів стенду були представники Європейської комісії, керівництво ЕАІЕ, міністри освіти, Національні агентства і офіси Еразмус+, Інституційні Еразмус координатори, представники відділів міжнародної співпраці університетів з різних країн світу.

Координаторка Національного Еразмус+ офісу в Україні, Світлана ШИТІКОВА, презентувала відвідувачам стенду ситуацію у сфері вищої освіти, ключові пріоритети співпраці та різні заклади вищої освіти України, які не були представлені на конференції.

Щиро дякуємо партнерам з українських закладів, які також рекомендували партнерів з інших університетів. Команда учасників продемонструвала високу згуртованість, взаємодію та співпрацю.

Учасники з України були представлені наступними закладами:

  • Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна
  • Українська інженерно-педагогічна академія
  • Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова
  • Національний технічний університет «Дніпровська політехніка»
  • Донбаський державний педагогічний університет
  • Національний університет «Чернігівська політехніка»
  • Мукачівський державний університет
  • Національний університет “Запорізька політехніка”
  • Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника
  • Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського”
  • Сумський державний університет
  • Сумський національний аграрний університет
  • Міжнародний науково-технічний університет
  • Кам’янець-Подільський державний інститут
  • Національний університет “Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка”
  • Київський національний університет імені Тараса Шевченка
  • Національний університет «Києво-Могилянська академія»
  • Луцький національний технічний університет

Участь більшої частини української делегації та можливість мати стенд під час конференції стали можливими завдяки підтримки організоторів ЕАІЕ та проєкту DAAD MOI, який координує Університет Ганноверу.

Щиро дякуємо за таку можливість та сподіваємось на нові проєкти і участь в наступній конференції 2025 року!

Попередня Тренінг "Підготовка вчителів: тренди, виклики, можливості. Інструменти Програми ЄС Еразмус+ ...